Ahmet Davutoğlu’nun üniversitedeki söyleşisine ‘tadilat’ engeli

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 4:25 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 4:25 pm

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun Ankara Üniversitesi’nde katılacağı söyleşi, üniversite yönetimi tarafından iptal edildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Ankara Üniversitesi’nde katılacağı panele izin çıkmadı. Üniversitenin söyleşi için önce ‘uygun’ dediği binada daha sonra ‘tadilat var’ denildi. Rektörlük üniversitedeki diğer binaların da kullanımına müsaade etmedi.

“TADİLAT” ENGELİ

Ankara Üniversitesi Mülkiye Fikir ve Faaliyet Topluluğu, fakülte dekanı ile görüşerek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı söyleşinin Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde olması için sözlü olarak onay aldı. Ancak onayın ardından sekreterlik, söz konusu salonun tadilatta olacağını bildirdi.

DİĞER BİNALARA DA İZİN ÇIKMADI

Fakültenin farklı bir salonunda gerçekleştirilmesi için verilen dilekçeler ise 4 Aralık’ta gerçekleşecek bir programın hazırlıkları gerekçe gösterilerek Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan ret cevabı aldı.

DAHA ÖNCE BİRÇOK SİYASİ PROGRAM YAPTI

Daha önce birçok bakan ve bakan yardımcısının program yaptığı üniversitede, Davutoğlu’nun etkinliği, bahanelerle engellenmiş oldu.

Davutoğlu: Soylu, damat bakan gibi fiili başbakan konumu kazanma peşinde