Davutoğlu: Soylu, damat bakan gibi fiili başbakan konumu kazanma peşinde

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:28 am - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:28 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik “Soylu, daha önce damat bakan Berat Albayrak’ın heveslendiği gibi fiili başbakan konumu kazanma peşinde” dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, haftalık değerlendirme konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, konuşmasında “Son dönemde Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanı arasındaki ilişkiler ast-üst ilişkisi olmaktan çoktan çıkmış durumda” ifadelerini kullandı.

“SOYLU’NUN KİME KARŞI SORUMLU OLDUĞU BELİRSİZ”

Davutoğlu şunları söyledi:

Bugün, İçişleri Bakanı Soylu’nun görev alanının başladığı ve bittiği yer de, kime karşı sorumlu olduğu da belirsizdir. Soylu, daha önce damat bakan Berat Albayrak’ın heveslendiği gibi fiili başbakan konumu kazanma peşinde.

ERDOĞAN’A TAVSİYE

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tavsiyede bulunan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan devlet mimarisi üzerinde gerçekten liderlik gösterecekse ve bir güven ilişkisi kuracaksa devletin istihbarat, diplomasi ve yaptırım uygulama yetkisini elinde bulunduruyormuş gibi şov yapan Soylu kamburundan ve dışardan ahkam kesen Bahçeli vesayetinden kurtulmalıdır” diye konuştu.

Davutoğlu: Erdoğan 2013’te haccı boykot etmek istedi