Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti

Yayın tarihi: 25 Eylül 2019 Çarşamba 5:04 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 5:04 pm

Mehmet Tanlı / Almanya Temsilcisi

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletine bağlı Ahlen şehrinde belediyeye bağlı Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesi’nin öncülüğünde orta öğretimde hizmet veren okullarla birlikte “Veliler+Çocuklar= Gelecek” sloganıyla veliler buluşması organize edildi.

“Önleme Zinciri’” adlı proje çalışma grubundan Marina Bänke ve Bağdagül Cihangir’in rejisi altında gerçekleşen ve Tobias Winopall’ın sunuculuğu yaptığı buluşma Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ve Daire Başkanı bayan Ulla Woltering’ in katılımcıları selamlamasıyla başladı. Dr. Berger, “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız” derken, Ula Woltering’ te organizasyonda emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Buluşmaya, 15 Türkiyeli veli de ilgi göstererek katıldı. Türk veliler çocuklarının iki kültürlü büyüdüğünü, okullardaki öğretmenlerden bu konuda daha çok anlayış ve destek beklediklerini belirttiler.
Öğrencilerin ve velilerinin evdeki yaşantılarını, aralarındaki ilişkileri öğrenmek, okul ve evdeki sorunlarını tartışmak, görüşmek amacıyla belediyenin büyük toplantı salonu olan Stadthalle’de gerçekleşen toplantıya 100’e yakın veli katıldı.
Aile içi iletişim, veli-okul ilişkisini iyileştirmek ve ailelere tabii ki öğrencilere de yardım amaçlı buluşmada “Çocuğa ailede söz hakkı, ergenlik çağı, boş zamanları anlamlı değerlendirme, aile içi iletişim, sosyal medyanın kullanımı, teneffüste ulaşılabilir olma, ailenin birlikte yemeğe oturması, sağlıklı beslenme, okuldaki notlar, “Ah şu ev ödevleri yok mu?”, “Okuldaki en iyi arkadaşın kim?”, “Okul sonrası ne olacak?”, okulda mobbing gibi farklı başlıklardaki konular, Ahlen Belediyesi’nde ve belediyenin sosyal kurumlarında çalışan, alanında uzman okul yöneticisi öğretmenler, belediyede çalışan sosyal pedagoglar, psikologlar ve danışmanlar eşliğinde velilerle tartışıldı. 20 farklı masada 15 farklı konuda moderatörler eşliğinde tartışan veli grupları içerisinde “Ergenlik çağı sorunlarının” tartışıldığı gruba bir masa yetmediği görüldü.
Birçok ailenin sıkıntısı aynı
Aileleri çocuklarının eğitimine dahil edici bu veliler buluşmasını gazetemize değerlendiren baş organizatör Marina Bänke “Öncelikle geniş katılımdan çok memnun olduk. Bu toplantıda Velilerin dileklerini, okullardan beklentilerini öğrendik, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda önemli bilgiler edindik. Birçok konuda veliler aynı durumdalar, aynı sıkıntıları yaşıyorlar ve yaşadıkları problemlerde yalnız olmadıklarını da gördüler. Toplantımıza gösterilen bu büyük ilgi sonrası gelecek yıl da veliler buluşması gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.
Toplantıda olumlu konuşmalar yapılırken, uzmanlar tarafından ailelere, çocuklarını gerçekten iyi tanımaları, onlara değer vermeleri, zaman ayırmaları, velilerin çocuklarının başarılı olması için çok şeyler yapabilecekleri hatırlatıldı.
Buluşma, ödüllü çekilişler ve İmpro Tiyatrosundan Michael Becker ile İlka Luza’ nın sahnede yaptıkları okul skeçleriyle son buldu.