Ağustosta ölen ‘Rani’ Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 5:37 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 5:40 pm

Bangladeş’te yaşayan ‘Rani’ dünyanın en küçük ineği olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 50.8 santimetre boyundaki Rani, 19 Ağustos’ta hayatını kaybetmişti.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da görenlerin ilgisini çeken Rani isimli cüce ineğin sahipleri, geçen temmuzda onun ‘dünyanın en küçüğü’ olduğunu belirterek, Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

50.8 santimetre boyunda olan Rani, 19 Ağustos’ta gaz sıkışması nedeniyle hayatını kaybetti. Ailesi Rani’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Guinness Rekorlar Kitabı, Rani’nin ‘dünyanın en küçük ineği olduğunu’ onayladı.

Sputnik’te yer alan habere göre Rani’ye bakan Kazi Mohammad Abu Sufian, “Rani’nin Guinness Rekorlar Kitabı kurallarına uygun birkaç videosunu gönderdik. Ölümünde olağandışı bir şey olmadığını kanıtlamak için otopsi raporunu da gönderdik” dedi.

Haberi aldıklarında gözyaşlarını tutamadıklarını söyleyen Sufian, “Duygularımız karışık. Hak ettiği ödülleri aldığı için mutluyuz. Ama aynı zamanda çok üzgünüz çünkü artık aramızda değil” diye konuştu.

Rani böylece Hindistan’ın Kerala eyaletinde 61 santimetre boyundaki Manikyam isimli ineğin de rekorunu kırmış oldu.
Ülkedeki birçok gazete ve televizyon kanalarının yıldızı haline gelen Rani’yi görmek isteyen binlerce kişi Covid-19’a rağmen uzun yollar kat etmişti. 3 günde, 15 binden fazla kişinin Rani’yi görmek için bölgeye geldiği belirtilmişti.