Törenle türban çıkaran Rabia Kazan, Trump kampanyasını karıştırdı: FBI devreye girdi

Yayın tarihi: 6 Şubat 2020 Perşembe 9:04 am - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 7:53 pm

Türkiye’nin gündemine giren ardından türbanını törenle çıkaran Rabia Kazan, Başkan Donald Trump’ın kampanyasını karıştırdı. Rabia Kazan, Trump’ın seçim kampanyasına yaptığı yasa dışı bağışlarla ilgili Amerikan istihbarat Teşkilatı FBI (Federal Bureau of Investigation) tarafından sorgulanıyor.

Türbanı attı, Trump’ın yanında yer aldı! Rabia Kazan kimdir?

Türbanı attı, Trump’ın yanında yer aldı! Rabia Kazan kimdir?

Trump’ın ‘İslamla ilgili açıklamalarını beğendiği’ gerekçesiyle Başkanın ‘MAGA- Make America Great Again- Amerika’yı yeniden harika yap’ adlı ekibine giren türbanlı Rabia Kazan, türbanı atıp Hristiyan olmuştu.

2015 yılında ABD’de Başkan Trump’ın ekibindeki en gözde isimlerden biri olmayı başaran Kazan, şu anda hapiste olan Trump’ın avukatı Michael Cohen’in de içinde bulunduğu ‘National Diversity Coalition for Trump’ adlı ekibinin başına getirildi.

Trump’la sık sık resim veren Kazan Ivanka Trump,Rudy Giuliani, Michael Flynn, Kellyanne Conway gibi önemli isimlerle anıldı.

‘İSLAM’I TERK ETTİ’ İDDİASI

ABD’nin ünlü haber sitesi ‘BuzzFeed News’ ”Rabia Kazan İslam’ı terk etti Trump dünyası tarafından kucaklandı. Şimdi onlara karşı’ başlıklı uzun bir yazı yayınladı.

Yazıda ‘Trump fanatiği’ olarak tanıtılan Kazan, yaptığı açıklamada, Trump’ın seçim kampanyasına büyük bağışta bulunduğunu söylüyor, ‘ cult- tarikat’ olarak nitelediği Başkanın ekibinden kopuşunu anlatıyor.

Bir dönem Türk Televizyonlarında sık sık görünen Rabia Kazan, Türk vatandaşı olduğu için yaptığı bağışların illegal olduğunu itiraf ediyor ve ekibin yasaları çiğnediğini söylüyor.

Rabia Kazan ‘param için beni kullandılar. Bu insanlarla her şeyimi kaybettim” diyor.
Kampanyanın başındaki isimlerden Martha Boneta’yı suçlayan Kazan, İstanbul’da yaptığı ağırlamaları da anlatıyor.

Rabia Kazan, Instagram hesabından Trump’ın kampanyasıyla ilgili çok sayıda fotoğraf paylaşmıştı.