Ağbaba İmamoğlu’na verilen hapis cezasını Meclis gündemine taşıdı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 5:51 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 6:05 pm

CHP’li Ağbaba, Ekrem İmamoğlu‘na verilen hapis cezasını Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, “Ha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne talimat vermişsin uçakları uçurmuşsun, tankları yürütmüşsün, ha talimat verip ‘ahmak’ lafına hapis cezası siyasi yasak getirmişsin. İkisi arasında hiçbir fark yok” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası sebebiyle iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Verilen kararın darbe niteliğinde olduğunu belirten Ağbaba, 16 milyon İstanbullunun iradesine saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu: Hangi çılgın zincir vuracakmış!

“BU KARARI VERENLER BUGÜNÜN KENAN EVREN’LERİDİR”

İktidara Kenan Evren benzetmesi yapan Ağbaba, “Değerli arkadaşlar buradan açık ve net söyleyelim. Halkın oyuyla 2 defa seçilen Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağını getirenler bugünün Kenan Evren’leridir. Bu kadar açık.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“ASKERİ DARBEDEN FARKSIZ BİR KARAR”

“14 Aralık yeni bir vesayet odağının, yeni bir darbe girişiminin adıdır. 14 Aralık darbe girişiminin sahibi Saray vesayetidir. Kendisi geçmişte gücünü milli iradeden alan bir siyasetçinin geldiği son nokta milli iradeyi hiçe sayması ve 16 milyon İstanbullunun iradesine açıkça darbe yapmasıdır. Bu kararı alanlar, talimatı verenler, destekleyenler, mazeret üretenler, başta Meclis’te olmak üzere, onlar da darbecidir. Darbe, Saray’dan talimat alan yargıçların eliyle de yapılır. Ha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne talimat vermişsin uçakları uçurmuşsun, tankları yürütmüşsün, ha talimat verip ‘ahmak’ lafına hapis cezası siyasi yasak getirmişsin. İkisi arasında hiçbir fark yok.”

Ekrem İmamoğlu’na hapis kararına tepki yağıyor!

“DÜNÜN MAĞDURLARI BUGÜN ZALİM OLDU”

“Tanklar halkın bedenini ezer, bu yaptığınız halk iradesini, halk kararını, halk vicdanını ezmesidir. Demokrasilerde halkın bedenlerinin ezilmesi ile tercihlerinin ezilmesi arasında hiçbir fark yoktur. Siz dün akşam 16 milyon İstanbullunun bedeninin, kalbininin, kararının, iradesinin üzerinden geçtiniz. Dünün mağdurları bugün zalim olmuşlardır.”

İmamoğlu’na siyasi yasak kararı! Altılı Masa Saraçhane’de

“RABİA GİTTİ”

“Bu darbeyi yapanlar, oyunuz Sisi’ye mi İmamoğlu’na vereceksiniz diyenlerdir. Bu arada hatırlatmak isterim Doğan Kubat, Rabia gitti. Şimdi ne oluyor? Sisi’yle el sıkışmayı diplomatik zafer olarak gösteren bir siyasi manipülasyon ustası siyasetçiyle karşı karşıyayız. Buradan açık ve net söyleyelim. Halkın oyuyla 2 defa seçilen Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağını getirenler bugünün Kenan Evren’leridir. Bu kadar açık.”

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu’na siyasi yasak getiren bu karar kamuoyunda tepkilere neden oldu. Muhalefet, mahkemenin hükmettiği kararın ‘siyasi’ bir karar olduğunu savundu.