AFP: Bağdadi’nin sağ kolu Türkiye’de yakalandı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 10:08 am - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 6:48 pm

Irak Başbakanı, IŞİD’in öldürülen lideri Ebubekir el Bağdadi’nin yardımcısının yakalandığını duyurdu. Fakat Fransa merkezli haber ajansı AFP’ye konuşan yetkililer, Cesim’in Türkiye’de yakalandığını iddia etti.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi öldürülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin yardımcılarından Sami Cesim’i yakaladıklarını duyurdu.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre Cesim örgütün finansmanından sorumluydu.

Kazımi, “Irak Güvenlik Güçleri seçimleri güven içinde yapmamızı sağlarken mesai arkadaşları da kapsamlı bir operasyon düzenleyerek IŞİD’in finansmanından sorumlu olan ve El-Bağdadi’nin yardımcısı olan Sami Cesim’i yakaladı. Irak ve cesur kahramanlarımız çok yaşasın” dedi.

AFP’ye konuşan Irak’lı kaynaklar, Bağdadi’nin sağ kolu ve finans sorumlusu olan Cesimi’nin Türkiye’de gizli bir operasyonla yakalandığını iddia etti. Türkiye’den operasyonda yer alıp alınmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi, Irak da buna dair henüz bir açıklama yapmadı.

AFP, daha önce IŞİD’in “2. numarası” olarak bilinen Sami Cesim’in 2014 yılında IŞİD’in Musul’da yerleştiği dönemde örgütün “Maliye Bakanı” gibi davrandığını yazdı.

 

“Bağdadi’den referanslı” IŞİD’liler Şanlıurfa’yı mesken tutmuş! Bomba kuryesi telefon dükkanı işletiyor