Afganistan’da depremin bilançosu ağır oldu! 255 ölü

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:48 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 9:17 am

Afganistan güne 6.1 şiddetinde bir depremle uyandı. Ülkenin güneydoğusundaki Host kenti yakınlarında 51 kilometre derinlikte meydana gelen depremde şu ana kadar 255 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini söylüyor.

Ülke yönetimini ele geçiren Taliban’ın Doğal Felaketler Bakanlığı’ndan Muhammed Nasim Hakkani, “Bize gelen bilgilere göre ölü ve yaralılar mevcut ve bu konuda incelemelerimiz sürüyor” dedi. Depremin hissedilği Pakistan’da ise ölü ve yaralı olmadığı belirtildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise yaptığı açıklamada depremin Pakistan, Afganistan ve Hindistan’da 119 milyon kişi tarafından hissedildiği duyuruldu.

255 ÖLÜ

Yetkililer yapılan incelemeler sonucunda en az 255  kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Ölümlerin çoğunun Paktika bölgesinde kayıtlara geçtiği belirtilirken Hakkani en az 250 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Host ve Nangarhar bölgesinde de ölüm ve hasar meydana geldiği belirtildi fakat bölgede incelemelerin devam ettiği ve kapsamlı bir açıklamanın ise daha sonra yapılacağı duyuruldu.

İran ve Afganistan’da deprem