İran ve Afganistan’da deprem

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 1:55 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 1:55 am

İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afganistan’da ise merkez üssü Host vilayeti olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Hürmüzgan eyaletindeki Bender Lenge ilçesine bağlı Bender Makam Köyü’nde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin saati 01.39 olarak kaydedildi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AFGANİSTA’DA DEPREM

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Afganistan’da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.Depremin merkez üssünün Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklandı.

Yerel saatle 01.24’te meydana gelen deprem başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem ayrıca, Pakistan’ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi.

Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu. Afgan yetkililerden şu ana kadar can ve mal kayıplarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Van’da deprem