Afet bölgesinde gönüllü çalışan Doğukan Manço: Tam anlamıyla ahlaksızlığı gördüm

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 11:34 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 11:38 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde 12 gün boyunca gönüllü olarak çalışan Doğukan Manço, şahit olduğu konuları YouTube kanalında yayınladığı video ile anlattı. Manço, “Orada tam anlamıyla ahlaksızlık gördüm” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkımın yaşandığı afet bölgesine giden Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, bölgedeki gözlemlerini YouTube kanalında yayınladığı video ile anlattı.

Yardım çalışmalarına katılan ve sosyal medyada sık sık yardım çağrılarını paylaşan Doğukan Manço, bölgede ‘ahlaksızlık’ gördüğünü ifade etti.

“AHLAKSIZLIK GÖRDÜM”

Manço, şunları söyledi: “12 gün boyunca gönüllü olarak sahada göreve gittim. Orada tam anlamıyla ahlaksızlık gördüm. Orada ahlaksızlıkla yapılan binaları gördüm. Bu binalara fay hattına rağmen izin veren kuruluşları gördüm. Orada binaların altındaki dükkanların kolonlarını kesmiş oldukları için yıkıldıklarını gördüm. Birebir şahitlik etmedim ama sosyal medyada önü kesilen yardım TIR’larını gördüm. Gönderilen yardımları stoklayan ahlaksızları gördüm. İşini beceremeyen, mahallesine sahip çıkamayan, ürün stoklayan muhtarları gördüm. Ağlıyorsunuz ya ‘sizi ağlarken çekelim’ diyen basın mensuplarını gördüm. Tabii ki bu söylediklerimi işini doğru yapan insanları tenzih ederek söylüyorum. Ama maalesef çok büyük üzgünlükle bunları gördüm. Sahada canla başla çalışan emir kulu Afad görevlilerini gördüm ama ne yazık ki iyi yönetemeyen Afad yönetimini de gördüm. Ve son olarak depremi fırsat bilen ev fiyatlarını artıranları gördüm. Manipüle edilen sayıları gördüm. İnsanoğlunun gitgide aklını kaybetmeye başladığını gördüm. Bu kadar sert bir dille konuştuğum için çok üzgünüm”

“KİMSE GÖÇMEZ BU DÜNYADAN MAL İLE”

Manço, geçen günlerde de bir enkazın üzerinde babası Barış Manço’nun ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ şarkısına ait ‘Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile’ sözlerinin bulunduğu duvar yazısını paylaşmıştı.

Barış Manço’nun vasiyeti yıllar sonra ortaya çıktı