Adnan Oktar’ın ByLock’u ortaya çıktı: Wickr

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 8:58 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 8:58 pm

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün 2018’deki operasyondan sonra haberleşmek için 1.5 yıl boyunca konum tespitinin yapılamadığı iddia edilen Wickr adlı programı kullandığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinın, FETÖ’nün haberleşmek için kullandığı ByLock’undaki gibi rumuzlarla programı kullandığı belirtildi.

Sözcü’den Can Bursalı’nın haberine göre, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne 2018 yılında düzenlenen operasyonun ardından Adnan Oktar ile birlikte örgütün yöneticileri tutuklanmıştı. Örgütün bu tarihten sonra haberleşmek için FETÖ’nün ByLock programına benzer bir uygulama aradığı bunun sonucunda da hem IP adresinin gizlendiği hem de konum tespitinin yapılamadığı belirtilen Wickr uygulaması ile irtibat kurduğu ortaya çıktı.

Adnan Oktar’ın cezaevi değiştirildi

ÖRGÜTÜN TEPESİNDEN TALİMAT

Örgütün itirafçılarından birinin 18 Temmuz 2022’de verdiği ifadede, 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak irtibat kurduğunu belirtti. WhatsApp’ın Türkiye’de bir temsilcilik açılışı yapma haberi duyulduktan sonra örgüt yeni bir haberleşme programı arayışına girdi. Bu arayışın ardından Wickr programı bulundu. Hem şifreli giriş yapılabilen hem de süreli mesajlar paylaşılabilen bu program cep telefonu ve bilgisayar üzerinden çalıştığı da belirlenince örgütün tepe kadrosuna talimat verildi.

RUMUZLA GİRDİLER

Büyük çoğunluğu yurt dışında firari olan veya örgütün hukuk imamı olarak adlandırılan kişiye bağlı olduğu ileri sürülen üyelerin yüklediği programın bir diğer özelliği de, kullanıcısının IP adresinin ve konumun tespit edilemiyor oluşuydu. 2021 yılının başından 2022 yılının ortasına kadar kullanılan bu program sayesinde Adnan Oktar’ın ve örgütün tepe kadrosunun talimatları alındı. Bu talimatlar örgüt üyelerine ulaştırıldı.

İtirafçı, ifadesinde örgütün yöneticilerinden kullanıcıların rumuzlarını da açıkladı. İfadeye göre, Meltem Daban’ın ‘cassidy_leon’, Ferhunde Eda Babuna’nın ‘study22’, İbrahim Köprülü’nün ‘kevin2021’, Ufuk Zeytinoğlu’nun ise ‘ortega1907’ rumuzlarıyla programı kullandığını söyledi.

UYGULAMA İDDİANAMEDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen ay Adnan Oktar Cemaati Silahlı Suç Örgütü’nün güncel yapılanmasına yönelik hazırladığı 352 sayfalık iddianamede de, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespiti yapılmıştı. İddianamede Adnan Oktar’ın lider, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna ise örgüt yöneticisi olduğu belirtiliyor.

Kaynak: TELE1