Adli Tıp’ın “cezaevinde kalabilir” dediği hasta hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 7:45 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 7:45 pm

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Tek başına hayatını idame ettirebilir ve hapiste kalabilir” şeklinde rapor verdiği kanser hastası hükümlü Halil Güneş, hayatını kaybetti.

29 yıldır cezaevinde bulunan kanser hastası hükümlü Halil Güneş, Diyarbakır 2 Nolu Cezaevi’nde vefat etti. Bianet’in aktardığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen ve 29 yıldır cezaevinde bulunan 49 yaşındaki Güneş, akciğer ve kemik kanseri tedavisi görüyordu. Güneş, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ‘hasta mahpuslar’ listesinde yer almaktayfı.

2014 yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği Güneş’e, Adli Tıp Kurumu (ATK) “tek başına hayatını idame ettirebilir ve hapiste kalabilir” şeklinde rapor vermişti.

Avukatları hastalığının ilerlemesi üzerine 2014 yılında Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) “serbest bırakılması ve tedavisinin dışarıda sürdürülmesi” için başvuru yapmış ancak başvuru sonuçsuz kalmıştı.

İHD Diyarbakır Şubesi de aynı dönem Güneş’in serbest bırakılması için 10 bin imza toplamış, bu imzalar 11 Mart 2014 tarihinde AYM’ye gönderilmiş ancak hasta hükümlü buna rağmen serbest bırakılmamıştı.

Show TV muhabiri, kendisini taciz eden erkeğe mikrofon uzattı