Adıyaman’da kütüphane kuyruğu

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 12:22 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 12:41 pm

Adıyaman’da 2017 yılında depreme dayanıklı bulunmadığı gerekçesiyle yıkılan İl Halk Kütüphanesi’nin yerine 200 kişi kapasiteli Kommagene Kültür Merkezi açıldı. Ancak 170 binin üzerinde öğrencinin bulunduğu Adıyaman’da, 200 kişilik kütüphane ihtiyacı karşılamadı. Kütüphanenin önünde uzun kuyruklar oluştu.

CHP’li Abdurrahman Tutdere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Adıyaman’da 170 binin üzerinde bulunan öğrenciler için kurulan 200 kişi kapasiteli kütüphanenin önünde oluşan kuyruğu gündeme getiren Tutdere, “İkinci bir kütüphanenin yapılarak gençlerimizin bu taleplerinin karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman İl Halk Kütüphanesi binası 2017 yılında depreme dayanıklı bulunmadığı gerekçesiyle yıktırılmış, bu süre zarfında da İl Halk Kütüphanesi dükkândan bozma bir yere taşınmıştı. Aradan yaklaşık beş geçti, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan Adıyaman İl Halk Kütüphanesi binasın yerine Avrupa Birliği Mali Yardımları aracılığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle alınan fondan Kommagene Kültür Merkezi açıldı. Kültür Bakanlığı’nın devre dışı bırakılması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hâkim olmadığı bir konuda söz sahibi olması inşa edilen binanın işlevli bir şekilde inşa edilmemesine neden olmuştur” dedi.

CHP’li Tutdere’den iktidara: Vatandaşın zamlarınıza dayanacak gücü kalmadı