Adına şarkılar yapılan Gekas 43 yaşında Türkiye’ye geri döndü

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 4:27 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 4:27 pm

Sivasspor, Eskişehirspor, Akhisarspor, Konyaspor ve Samsunspor gibi kulüplerde forma giyen Yunan asıllı eski futbolcu Theofanis Gekas, yıllar sonra bu kez teknik direktör olarak Türkiye’ye döndü.

Türkiye’de daha önce birçok kulüple çalışan ve başarılı performansıyla adından sıkça bahsettiren 43 yaşındaki eski futbolcu Tehofanis Gekas, bu kez teknik direktör olarak Türkiye’ye döndü. Gekas, TFF 3. Lig’de Darıca Gençlerbirliği ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüz, Theofanis Gekas ile Futbol Direktörlüğü görevi için prensip anlaşmasına varmıştır. İmza töreni ve basın toplantısı ile alakalı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Hoş geldin Theofanis Gekas!”

YERLİ HOCAYLA ÇALIŞACAK

Statü gereği alt liglerde yabancı teknik direktörler görev yapamazken Gekas, Akhisarspor’da olduğu gibi bir yerli teknik isimle birlikte takımı yönetecek.

ADINA ŞARKI YAPILMIŞTI

Kariyerinde yıllarca Almanya ve İspanya’da da forma giyen Gekas, Samsunspor’da başladığı Türkiye macerasında 2013 yılında attığı gollerle Akhisarspor’u küme düşmekten kurtarmış, 2014-2015 sezonunda döndüğü yeşil-siyahlıları golleriyle Süper Lig’e liderliğe kadar taşımıştı. Taraftarın adına besteler yaptığı Gekas, Konyaspor ve Eskişehirspor’da da forma giyip futbolu 2017 yılında Sivasspor’da bıraktı.

Gekas, Akhisarspor’a sonunda döndü