Adaylığı kesinleşen Lütfü Savaş Gökhan Zan’ı ve Haluk Levent’i hedef aldı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 4:21 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 4:58 pm

CHP, Hatay’da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘ın adaylığının devamına karar verdi. CHP’nin kararından sonra Savaş, Hatay’da vatandaşlara seslenerek isim vermeden rakibi TİP adayı Gökhan Zan’a ve CHP’nin teklif götürdüğü Haluk Levent’e göndermede bulundu. Savaş, “Bu güven parayla, şöhretle olmuyor. Şarkı söyleyerek de olmuyor, top oynayarak da olmuyor” dedi.

CHP’de Hatay düğümü çözüldü. CHP lideri Özgür Özel’in, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile dün yaklaşık bir saat süren bir görüşmesinin ardından gece saatlerinde de CHP’den açıklama geldi. Genel merkeze davet edilen Savaş’a Hatay adayı olduğu tebliğ edildi. Kararın kesinleşmesinin ardından Lütfü Savaş, Hatay’da vatandaşlara seslendi.

CHP’den yeniden aday olarak gösterilen Savaş, “Hizmet için yola çıkanlar asla yorulmazlar” dedi. Savaş, “Ben aday olmasaydım iktidar yüzde 60’larla, yüzde 65’lerle seçimi kazanırdı” iddiasında bulundu.

SAVAŞ’TAN GÖKHAN ZAN’A VE HALUK LEVENT’E GÖNDERME

Savaş konuşmasının devamında rakibi TİP adayı Gökhan Zan’a ve CHP’nin teklif götürdüğü Haluk Levent’e göndermede bulunarak “Sizin için en önemli kim? Aileniz, eşiniz, anneniz, babanız, çocuklarınız… Bunu kime teslim edersiniz? Güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güven de parayla olmuyor, şöhretle olmuyor, şarkı söylemekle de olmuyor, top oynamakla da olmuyor. Bu güven sizin hayat felsefenizle oluyor” dedi.

“BEN ADAY OLMASAM İKTİDAR YÜZDE 60-65’LERLE KAZANIRDI”

Savaş Hataylılara seslenerek, “Tekrar geleceğiz” diyenler için aday oldum. Bu vatan bizim. Bu seçim CHP ile iktidar arasında geçecek bir seçim değil. Bu seçim Atatürk’ün emanetine sahip çıkanlarla Atatürk’ün emanetini pas geçenler arasında olacaktır. Ben aday olmasaydım iktidar yüzde 60’larla, yüzde 65’lerle seçimi kazanırdı. Atatürk’ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik. Biz sevdamızdan vazgeçmiyoruz. Her türlü kumpasa rağmen bana güvenip Hatay’ı bize emanet eden Sayın Genel Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

CHP’de Hatay düğümü çözüldü! Lütfü Savaş’ın adaylığına devam kararı verildi

Özgür Özel’den Hatay ve Lütfü Savaş kararı açıklaması

Kaynak: TELE1