CHP’de Hatay düğümü çözüldü! Lütfü Savaş’ın adaylığına devam kararı verildi

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 1:24 am - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 2:03 am

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ile ilgili kararını verdi. Partiden yapılan açıklamada Savaş’ın adaylığının devam edeceği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adaylığı uzun süredir tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili nihai karar verildi. Partiden yapılan açıklamada, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Lütfü Savaş’ın adaylığının devam edeceği belirtildi.

Partiden yapılan açıklama şu şekilde:

Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay’da, Lütfü Savaş depremzedelerin eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

CHP’nin bir dönem daha aday gösterdiği Savaş, depremin birinci yılında Hatay’daki depremzedeler tarafından yoğun tepkiye maruz kalarak yuhalandı.

Hatay’daki görüntüler, Savaş’ın adaylığının yeniden tartışılmasına sebep oldu.

Anketlerde Savaş’ın adaylığının öne çıktığını belirten CHP Genel Merkezi, tepkiler üzerine PM’de verilen kararı yeniden gözden geçireceğini açıklamıştı.

Hatay’daki anma töreninde Lütfü Savaş’a protesto

Kaynak: TELE1