Adayları beğenmeyen CHP ve AKP’liler ittifak yaptı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 2:10 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 2:10 pm

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Mart ayında yapılacak seçimlerde aday belirleme süreci de tamamlanmak üzere. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde partilerinin adaylarına karşı çıkan AKP’li ve CHP’li aday adayları, Demokrat Parti çatısı altında Ramis Uzun’un adaylığında seçime girecek.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday belirleme mesaisi de hız kazandı. Beşikdüzü’nde 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için AKP’li aday adayları ve CHP’li aday adayları, Demokrat Parti çatısı altında iş birliğine gitti. Mevcut Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Demokrat Parti’nin adayı oldu.

Duvar’dan Fatih Saygın’ın haberine göre, Trabzon’da CHP’nin elindeki tek belediye olan Beşikdüzü’nde başkan Ramis Uzun, ön seçim ve kamuoyu değerlendirmesine alınmaması ve yerine Cahit Erdem’in aday gösterilmesi üzerine CHP’den istifa etmiş, AKP’de ise aday adayları ilçenin Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılmasına tepki göstermişti. İktidar ve ana muhalefet olarak yıllardır mücadele eden iki partinin adayları, partilerinin aday belirleme yöntemine karşı çıkması üzerine Beşikdüzü’nde bir oluşum kurma yoluna gittiler.

DEMOKRAT PARTİ ÇATISI ALTINDA BİR ARAYA GELDİLER

CHP’li Başkan Ramis Uzun, CHP Aday Adayı Şakir Yenigün, AKP Aday Adayı Zülküf Dilli ve AKP Aday Adayı Ali Zeytin ve birçok partiden siyasetçi, Demokrat Parti çatısı altında bir araya geldi. İki haftadır toplantılar yapan oluşum, seçime mevcut başkan Ramis Uzun’un adaylığında Demokrat Parti çatısı altında girme kararı verdi. Yapılan oluşuma göre, Zülküf Dilli ve Şakir Yenigün, oluşumda meclis üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev alacaklar. Ali Zeytin’in ise oluşumda yer alıp almayacağı henüz netleşmedi. Toplantılara katılan AKP Aday Adayı Uğur Taş ise oluşumda yer almayacağını söyledi.

3 ŞUBAT’TA RAMİS UZUN’UN ADAYLIĞI TANITILACAK

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanlığı’ndan bu akşam yapılan açıklamada “Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un DP Genel Merkezi’ne müracaatı sonucu Beşikdüzü Belediye Başkan adaylığı kesinleşmiştir” denildi.

Oluşumun 3 Şubat Cumartesi günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un katılımıyla Ramis Uzun’un adaylığı tanıtacağı öğrenildi.

“BEŞİKDÜZÜ İTTİFAKI OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Konuyla ilgili görüşülen Uzun da adaylık için yoğun baskı gördüğünü ve farklı partilerden isimlerle bir araya gelerek bir arayış içinde olduklarını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu Beşikdüzü Belediye Başkanlığı’na Demokrat Parti çatısı altında devam etmek kararı aldıklarını kaydeden Uzun, “Beşikdüzü ittifakı olarak yola çıktık. Farklı partilerden bir araya gelerek bir oluşum oluşturduk. Siyaseti bir kenara bıraktık. Beşikdüzü’nü düşünen bir yapıyla hareket edeceğiz” diye konuştu.

“ARAMIZDA AK PARTİ’DEN DE CHP’DEN DE SİYASETÇİLER VAR”

Oluşumda yer alan AKP Aday Adayı Zülküf Dilli de farklı partilerden bir araya gelerek Beşikdüzü için bir oluşum kurduklarını söyledi. Meclis üye listeleri için seçime bir parti çatısı altında girmeyi tercih ettiklerini kaydeden Dilli, “Aramızda AK Parti’den de CHP’den de siyasetçiler var. MHP’den de isimler çatımızın altına almaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“HAVUZUMUZDA FARKLI SİYASETÇİLERDEN BİRÇOK DENEYİMLİ SİYASETÇİ VAR”

İttifakın çatısı olan Demokrat Parti’nin Beşikdüzü İlçe Başkanı Hasan Kaya, oluşumu Beşikdüzü’nü düşünerek kurduklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Şu an için oluşumda yer alan isimlerin hepsini söyleyemediğini kaydeden Kaya, “Havuzumuzda farklı siyasetlerden birçok deneyimli siyasetçi var. Her şey netleşince İlçe Seçim Kurulu’na adaylarımızı bildirip meclis üyelerimizi açıklayacağız. Oluşumumuzda üç dönem Oğuz Belde Başkanlığı yapan Şakir Yenigün, iki dönem Yeşilköy Belde Başkanlığı yapan Zülküf Dilli, iki dönem Beşikdüzü Belediye Başkanlığı yapan Ramis Uzun gibi tecrübeli belediyeciler yer alıyor” dedi.

“HEP BERABER ‘BEŞİKDÜZÜ PARTİSİ’NDEYİZ”

Siyaseti bir tarafa bıraktıklarını söyleyen Kaya, her siyasi partiden ilçeyi düşünen kişileri oluşumlarına katarak Beşikdüzü için ellerini taşın altına koyduklarını vurguladı. Kaya, “Biz; başkan adayımız, meclis üyesi adaylarımız, encümenlerimizle hep beraber ‘Beşikdüzü Partisi’ndeyiz” ifadelerini kullandı.

“RAMİS BAŞKAN BORCU 48 MİLYON LİRAYA KADAR İNDİRDİ”

Söz konusu oluşumu halkla beraber kurduklarını Kaya, “Bazı parti ve siyasetçiler, ‘biz aday koyalım diğerleri peşimizden gelsin’ zihniyetiyle hareket etti. Biz böyle bir zihniyet içerisinde olamayız. Büyük projelerle yola çıkanlara inanmıyoruz. Büyük projeler açıklayanlar başa geldiğinde sonu hüsran ve hırsızlık oldu. Ramis Bey göreve geldiğinde Beşikdüzü 117 milyon lira ile nüfusuna göre en borçlu belediyeydi. Ramis Başkan bu borcu 48 milyon liraya kadar indirdi. Bir başkası olsa belki de bu borç kurla birlikte 500 milyon lirayı geçecekti. Beşikdüzü’nün içi yıllarca boşaltıldı. Biz Beşikdüzü’nü eski sosyalliğine, eski hareketliliğine ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

“NASIL BİR OYUN OYNANDIĞINI SORGULUYOR”

Seçim döneminde adayların aşırı harcamalarını da eleştiren Kaya, şunları söyledi:

“Beşikdüzü’ne dışarıdan gelip parayı seçim çalışmasında harcayanlar var. Hayırdır, bu para nereden geliyor? 30 yıl Beşikdüzü’nde görmediğimiz insanlar buraya başkan adayı olarak geliyor. 50-60 milyon liralar harcandığı söyleniyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Nasıl bir oyun oynandığını sorguluyoruz.”

Ramis Uzun

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun adaylık belgesini Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar’dan aldı.

Kaynak: TELE1