‘Adayımız Mansur Yavaş’ diyen Ümit Özdağ’dan yeni açıklama

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 5:31 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 5:31 pm

Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin ardından yaptığı yeni açıklamada, 6 partinin Yavaş’ı aday göstermemeleri durumunda kendilerinin teklif götürebileceklerini söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında partisinin cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu açıklamıştı. Özdağ’ın çıkışı tartışmalara neden olurken; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bir CHP’linin önerilmesinden memnuniyet duydum” demişti.

ÖZDAĞ’DAN YENİ AÇIKLAMA

Özdağ’ın çıkışına ilişkin tartışmalar sürerken; Zafer Partisi Genel Başkanı’ndan yeni bir açıklama geldi. Eskişehir’de partisinin il kongresinde konuşan Özdağ, ansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının kamuoyunda tartışıldığını ve karşılık bulduğunu ifade etti.

Ümit Özdağ: Mansur Bey’i aday göstermezlerse parti olarak teklif götürürüz

”BİZ TEKLİF GÖTÜRÜRÜZ”

6 muhalefet partisi liderinin cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı tercih etmemesi halinde parti olarak kendilerinin teklif götüreceğini belirten Özdağ, ”Bundan sonrası öncelikle Sayın Yavaş’ın vereceği karara bağlı. Sayın Yavaş bu doğrultuda bir karar alabilir ve diyebilir ki; ‘Böyle bir çağrı yapıldı. Bu çağrıdan önce ve sonra kamuoyundan gelen tepkiler, sosyal medyada yapılan anketler de gösteriyor ki, çoğunluk beni istiyor.

Ben de bundan dolayı aday olurum’. Ya da 6 liderin kararını bekleyebilir. 6 lider kendisini seçmez ve başka birisini seçerse daha önce de açıkladığım gibi, bu durumda Zafer Partisi olarak Mansur Bey’e bizim adayımız olmasını teklif edebiliriz. Bunu da kabul etmeyebilir ama bu durumda da bu 6’lı ittifakın Türk milletine Mansur Bey dışında bir aday koyması ve bu adayın da milletin iradesinin en azından değişim isteyenlerin iradesinin büyük bir kesimini temsil etmemesi, durumunda kendi adayımızı çıkartırız” diye konuştu.

“İKİNCİ EKMELEDDİN DAVASI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin ‘çatı adayı’ olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiğini de hatırlatan Özdağ, şunları söyledi:

“Türkiye, bir Ekmeleddin davası yaşadı. Şimdi ikinci kez bunu yaşamak istemiyoruz. ‘Tıpış tıpış gidersiniz’ diye seçmen adeta tehditle karşı karşıya kaldı ve alay edildi. Yine 6 lider kamuoyunun demokratik talebini dikkate almayarak çıkarlar ve derlerse ki; hiç önemli değil, sizin ne istediğiniz. Zafer Partisi olarak böyle bir durumda Türk milletinin, seçmenin hiçbir yere tıpış tıpış gitmeyeceğini ve kendi adayını çıkartacağı konusunda Türk milletine güvence veriyoruz.”

Ümit Özdağ ile Suriyeli karşı karşıya geldi!