Ümit Özdağ: Mansur Bey’i aday göstermezlerse parti olarak teklif götürürüz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 3:28 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 3:29 pm

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’a cumhurbaşkanlığına aday gösterilmemesi durumunda parti olarak teklif götüreceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı öneren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan yeni bir açıklama geldi.

Esenler’de esnafı ziyaret eden Özdağ, burada Yavaş’ı desteklemeleriyle ilgili basın mensuplarının sorusuna cevap verdi. Gazetecilerle sosyal medya fenomenlerinin düzenledikleri anketlerin hepsinde Mansur Yavaş’a büyük destek çıktığını söyleyen eden Özdağ, şunları kaydetti:

“CHP Grup Başkanvekili, TBMM’de bir açıklama yaptı ve 6 liderin adayı belirleyeceğini söyledi. Bir şey hatırlatmak isteriz: Altı lider Türk halkından daha büyük değil. Eğer Türk halkının önüne ikinci Ekmeleddin (İhsanoğlu) vakası gelirse biz Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Türkiye milletini ikinci Ekmeleddin ile Recep Tayyip Erdoğan arasına sıkıştırmayacağız. Eğer Mansur Bey’i aday göstermezlerse Zafer Partisi olarak biz adaylık götürürüz. Kendi kişisel yaklaşımıyla ‘Ben aday olmak istemiyorum.’ derse Zafer Partisi bu konuda Türk milletinin önüne çıkar ve tarihi görevini yerine getirir.”

Zafer Partisi Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı gösterdi! “Göreve çağırıyoruz”

Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ açıklaması: CHP’li bir ismi önermesi memnuniyet verici