Adana’da ‘mazbata’ kavgasında ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda gözaltı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 2:22 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 5:16 pm

Adana’da Yeşilbağlar Mahallesi’ndeki muhtarlık seçimi sonucunda çıkan mazbata kavgasında ortalık karıştı. Polis, tarafları biber gazı ve cop kullanarak dağıttı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi’nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde bin 300 oy alan İsa Karagöz, 700 oy alan mevcut muhtar Ahmet Kırtay’ı geride bırakıp, seçimi kazandı. Kırtay, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak Karagöz’ün ikametgahının mahallede bulunmadığını öne sürdü. İtirazı değerlendirip, haklı bulan seçim kurulu, mazbatayı 2’nci olan Ahmet Kırtay’a verdi. Bunun üzerine İsa Karagöz’ün destekçileri, ikametgahının Kırtay’ın muhtarlığı döneminde değiştirildiği iddiasıyla karara tepki gösterdi.

POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE

Mahallede karşı karşıya gelen Kırtay ve Karagöz’ün destekçileri, birbirine taş ve sopalarla saldırdı. İhbar üzerine gelen polis, havaya ateş açıp, biber gazı ve cop kullanarak kalabalığı dağıttı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Kavga ve polisin müdahale anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Kavgaya karıştığı belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Lal Denizli mazbatasını aldı

Kaynak: DHA