Adana’da gol sesi çıkmayınca lider değişti

Yayın tarihi: 1 Ekim 2022 Cumartesi 10:13 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi 10:50 pm

Adana Demirspor ve Galatasaray golsüz berabere kalınca Süper Lig’in yeni lideri Medipol Başakşehir oldu.

Adana Demirspor, Süper Lig’in yedinci haftasında evinde Galatasaray’ı ağırladı. Karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.

Adana Demirspor’dan Benjamin Stambouli ise 64’üncü dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray’da bir dönem forma giyen Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Henry Onyekuru ise bu maçta eski takımlarına karşı oynadı.

BAŞAKŞEHİR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Adana Demirspor ve Galatasaray yenişemeyince Süper Lig’in liderliği el değiştirdi. Ankaragücü’nü deplasmanda 2-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, puanını 17’ye yükselterek liderliğe yükseldi.

Puan durumunda 16’şar puanlı Adana Demirspor ve Galatasaray ise Medipol Başakşehir’i takip ediyor.

OKAN BURUK, “YABANCI KURALI”NDAN DERT YANDI

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, tartışmalara neden olan yabancı kuralının bütün takımların sorunu olduğunu ve oyuncu değiştirirken zorlandıklarını savundu.

Okan Buruk şunları söyledi:

“Ligdeki tüm takımların sorunu, Türk oyuncu değiştirme! Hamle yaparken zorlanıyorsunuz. Oyuncu değişiklerinde çıkardığımız oyuncular kötü oynamadılar. Orjinal bir forvet atmak için Seferovic’i oyuna aldık, Sergio’yu duran top için oyuna aldık. Deplasmanda genel olarak iyi bir oyun vardı. Ancak iki takımın da altını çizeceği şey, zemin kötüydü. Bu zeminde, iki takım için de çıkabilecek en iyi kalite ortaya çıktı. Ligdeki bütün takımların zorluğu yabancı kuralı. Oyuncu değişikliği yaparken zorlanıyoruz.”

Eski Fenerbahçeli futbolcudan Galatasaray maçındaki su molasına tepki