Adana’da ağır hasarlı binanın kolonunda menemen tepsisi çıktı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 2:05 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 2:05 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana’da yıkımı devam eden ağır hasarlı binanın kolonundan tepsi çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri 11 ilimizde etkisi aylardır devam eden büyük yıkıma neden oldu.

Depremden etkilenen illerden Adana’da 13 bina yerle bir olurken 418 kişi hayatını kaybetti. Şehirde tespit edilen ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor.

KOLONDAN TEPSİ ÇIKTI

Ağır hasar alan 12 katlı İnci Apartmanı’ınn yıkımı sırasında işçiler, 8. katın beton bağlama noktasında tepsi olduğunu fark etti. Tepsinin fotoğrafını çekip yıkıma devam eden işçiler fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

‘İŞÇİLER MENEMEN YAPMIŞLARDIR’

Fotoğraf üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur gazetecilere konuştu. Aksungur, “Bu hatıl binada taşıyıcı eleman değil. Bunlar sadece pencerenin üzerine örülecek perde duvarı tutmak için yapılan içerisinde 4 demir olan bir elemandır. Binanın taşıyıcı unsuruyla alakası yoktur. Böyle bir manzara ile hiç daha önce karşılaşmadım. Şantiyede çalışan işçiler menemen yapmışlardır ya muziplik ya da başka bir grup farkında olmadan pencerenin üzerine koymuşlardır” ifadelerini kullandı.

‘İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI’

Mahallede oturan vatandaşlardan İbrahim Lübiç ise fotoğrafı görünce şaşırdığını ve insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi. Esma Güzel isimli başka bir mahalle sakini de, “Yapılan binalar hakkaniyetle yapılmalı, denetim yapılmalı. İnsan hayatı gerçekten bu kadar ucuz olmamalı” diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür’den Malatya’da çifte deprem yorumu! “6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz”

Kaynak: İHA