Adana’da avukatlar polis ablukasını kırdı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 3:14 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 10:33 pm

Adana’da çoklu baro planına karşı çıkarak yürümek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Yüzlerce avukat polisin kurduğu barikata yüklenerek yürüyüş hakkını kullanmak için direndi.

Adana Barosu’nun çağrısı ile çoklu baro projesine karşı baro ve meslek odaları ile birlikte düzenlenecek “Savunmaya dokunma” yürüyüşüne polis izin vermedi. Atatürk Parkı’na yürümek üzere Adana Adliyesi Taş Bina önünde bir araya gelen yüzlerce avukat polisin kurduğu barikata yüklenerek yürüyüş hakkını kullanmak istedi.

‘Faşizme karşı omuz omuza’ diyen avukatlardan Savunma Mitingi: Bu bir FETÖ projesidir

Baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak çoklu baro planına karşı bir araya gelen avukatlar yürümekte ısrar ederek “Savunma susmadı susmayacak” sloganıyla ve oturma eylemi ile tepki gösterdi.

Yürüyüşün 2011 sayılı kanuna aykırı olduğunu iddia eden polis, ayrıca “Hıfzıssıhha kararlarına aykırı davranıldığı” iddiasında bulundu. Adana Baro Başkanı Veli Küçük yürüyüş yapmanın hakları olduğunu, yürüyüşlerinin engellenmesinin kanunlara aykırı olduğunu belirterek polisin kanun dışı emirlere uymak zorunda olmadığını ifade etti.

Diyarbakır’da, avukatlardan ‘çoklu baro’ protestosu: ‘Boyun eğen bir toplum hedefleniyor’

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Adana’da yürümek isteyen avukatlara polis müdahalesi gerçekleşti, yaşanan arbede sırasında gaz sıkıldı ve etkilenen meslektalarımız var. Direne direne kazanacağız, geçit yok!” denildi.

Protestonun ardından eylem sonlandırıldı.