Özel’in Şebnem Korur Fincancı ile görüşmesini ‘tepki çeken’ diye veren TRT’ye CHP’li isimden tepki

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 9:31 am

TRT, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile görüşmesini ‘Tepki çeken görüşme’ diye verdi. CHP’li Burhanettin Bulut’tan tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile görüştü. TRT bu görüşmeyi ‘Tepki çeken görüşme’ diyerek verdi.

TRT’nin ifadesine CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan tepki geldi. Bulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bir siyasi parti ile meslek örgütü görüşme gerçekleştiriyor, TRT durumdan vazife çıkarıyor. Bu ayrımcı dil 85 milyonun vergileriyle tarafsız yayıncılık yapması gereken TRT’nin haber dili olamaz.

Kimin tepkisini çekti, nasıl çekti? TRT Haber Dairesinin mi, TRT Genel Müdürünün mü? Çünkü haberin içinde tepki gösteren kimse yok!

Yargılamanın devam ettiği konuyla bir siyasi partinin “değişim sürecini” yorumlamaya kalkışmak TRT’nin işi de haddi de değildir. Bu yönüyle haber TRT yayın ilkelerinin bir çok maddesine aykırıdır.

Gece yarısı yayınlanan taraflı, hedef gösteren, tamamen siyasi eleştiri içeren bu haber için, RTÜK’e başvuracağız.

Kamu kurumları kanunları çiğnemeyi alışkanlık haline getirirse; ortada hukuk devleti de kalmaz, basın özgürlüğü  de…”

Kaynak: TELE1