Adalet Bakanı Tunç, Akşener’in “polis müdürleri” iddiası hakkında konuştu! “Çok ciddi bir iddia”

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:25 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 1:20 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener’in “Polis müdürünün otelinde fuhuş yapılıyor” iddiasını soran basın mensubuna yanıt veren Bakan Tunç, “Bu çok ciddi bir iddia. Eğer böyle bir iddia varsa hemen bunun yargı makamlarına bildirilmesi lazım” dedi.

Bakan Tunç, cumhurbaşkanı seçilme şartı olan 50+1 tartışmalarını da değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir istikrar sistemi olduğuna dikkat çeken Tunç, “Bu sistemden herhangi bir dönüş yok” ifadelerini kullandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan cumhurbaşkanı seçilme şartı olan 50+1’in değişmesi gerektiğini söylemişti.

“BU SİSTEMDEN HERHANGİ BİR DÖNÜŞ YOK”

Tunç, şunları söyledi:

“Yeni ihtiyaçlar durumunda yeni değişikliklerin değerlendirilerek sistemde reform ihtiyacı varsa kaçınılamayacağını dile getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği 50+1 meselesi de bu çerçevede TBMM’de değerlendirilebilir. Bu sistemden herhangi bir dönüş yok. Reform ihtiyacı varsa uygulanır.”

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesinin “isabetli olacağını” söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor.”

AKŞENER’İN “POLİS MÜDÜRLERİ” İDDİASINA YANIT VERDİ

Basın mensubunun Akşener’in, “Bazı polis müdürlerinin otelleri olduğu ve bu otellerde yetiştirme yurdunda kalan kızların fuhuşa zorlandığı” iddiasını sorması üzerine Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Bu çok ciddi bir iddia. Eğer böyle bir iddia varsa hemen bunun yargı makamlarına bildirilmesi lazım. Bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. Bu gerçekten ciddi bir iddia.”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Kasım’da İstanbul Şile’de düzenlenen istişare toplantısındaki konuşmasında oteli olan polis müdürlerinin olduğunu söyledi ve bu otellerde kimsesiz kızlara fuhuş yaptırıldığını iddia etti.

OGÜN SAMAST HAKKINDA YENİ İDDİANAME

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink’in geçtiğimiz günlerde tahliye edilen katili Ogün Samast hakkında yeni iddianame düzenlenmesi de sorulan Tunç, şunları kaydetti:

“Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil. Değerlendirmesini yapacak olan yargı makamlarıdır.”

 

Erdoğan’dan ’50+1 değişmeli’ çıkışı

 

Kaynak: TELE1