Adalet Bakanı: Taraftar da futbolcu da olsa bir suç işlenmişse soruşturulur

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 12:26 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 12:29 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için “Taraftar da futbolcu da olsa bir suç işlenmişse soruşturulur” dedi. Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da yanıt verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD’ye kaçması, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve CHP’ye ilişkin para sayma soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında soruşturmanın ayrıntılı bir şekilde devam ettiğini açıkladı. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un olduğunu ifade eden Bakan Tunç, sahada şiddetin önlenmesi için yeni bir düzenleme hazırlığı olduğunu duyurdu.

EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADESİ

Tunç’un açıklamaları şöyle:

(Eylem Tok ve oğlunun iadesi) Biz soruşturmayı açarız ama yargılama yapabilmemiz için ifadesinin alınması lazım. Kaçak şahıs statüsüne giriyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığından bize yazı geldi. Bu yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz.

(Tedbir mekanizması var mı?) Bizim geçici tutuklama kararının uygulanması. Yani biz diyoruz ki, geçici tutuklama kararımız var, tutuklayın ve bize teslim edin. Biz yargılama yapacağız diyoruz. Şimdi oradan cevap bekliyoruz. Dosyada bir eksiklik yok şu anda iadeyle alakalı.

(İade süreci) Biz soruşturmayı açarız. Ama yargılama yapabilmemiz için ifadesinin alınması lazım. Kaçak şahıs statüsüne giriyor. Dolayısıyla biz ifadesini almadan cezalandırma yoluna gidemiyoruz.

(Amerika makamları yargılayabilir mi?) Yargılayabilir. Yani der ki “Sen yabancı ülkede bir yabancıya karşı suç işledin, benim vatandaşımsın, dolayısıyla seni benim kanunuma göre yargılayacağım” diyebilir.

‘TARAFTAR DA OLSA FUTBOLCU DA…’

(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylar) Bunu siyasete alet etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyasete alet etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur.

EKREM İMAMOĞLU’NA ‘TALİMAT’ YANITI

(CHP’de para sayma soruşturması) Böyle miktarda bir paranın özellikle sadece bir belgeyle alışveriş söz konusu. Bir il binasının bu şekilde bir satışının nasıl söz konusu olabildiğini elbette ki Cumhuriyet Savcılığı bu tereddütleri ortadan kaldırarak bir soruşturma gerçekleştirecektir. Bizim savcılığa talimat vermemiz söz konusu değil. Sosyal medyada ‘adalet nerede’ diye yazmaya başladılar. ‘Savcılık niye el koymuyor’ dediler. Savcılık benim beyanatımdan önce zaten soruşturmayı başlattı. Benim yargıya talimat vermem, savcılığa talimat vermem söz konusu olamaz.

(Eros kedinin öldürülmesi) Önceki kararında 1 yıl 3 ay vermişti. Bu sefer 3 yıl verdi. İyi hal indirimi yaptı. 2 yıl 6 aya düşmüş oldu. Tabii bu da bir tepki oluşturdu. Cumhuriyet savcımız bu konuda istinafa başvuracaktır.

Trabzon’da saldırıya uğrayan İsmail Kartal’ın oğlundan kötü haber!

Kaynak: İHA