Gezi açıklaması yapan Bozdağ’a Ahmet Şık’tan FETÖ hatırlatması

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 4:13 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 8:27 pm

Gezi açıklaması yapan Adalet Bakanı Bozdağ, yargının bağımsız olduğunu öne sürdü. Bozdağ’a yanıt Ahmet Şık’tan geldi. Adalet Bakanı’na eski sözlerini hatırlatan Şık, FETÖ’den ihraç edilen hakim-savcılara işaret etti.

Karar duruşması dün (25 Nisan) yapılan Gezi Davası’nda mahkeme, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ise 18’er yıl hapis cezası verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bir ‘hukuk devleti’ olduğunu söyleyen Bozdağ, “Kimse yargının üstünde değildir. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza ve hakimlere dil uzatanları kınıyorum. Hakimler ve mahkemeler kimseden emir ve talimat almazlar, kimsenin tavsiye veya telkinine göre de karar vermezler. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar verirler” diye konuştu.

Bozdağ, “Ne ABD’nin ne de başka bir ülkenin Türkiye’nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar” dedi.

ŞIK’TAN FETÖ HATIRLATMALI YANIT

Bozdağ’ın sözlerine yanıt Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’tan geldi. Şık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bozdağ’ı etiketleyerek şunları kaydetti:

“Daha önceki Adalet Bakanlığı dönemlerinde ‘Yargıda cemaat örgütlenmesi mümkün olmaz’ diyen Bozdağ’ın atamasını yaptığı 3 bin 614 hakim-savcıdan bin 228’i, yani yaklaşık yüzde 34’ü FETÖ’cü oldukları iddiasıyla ihraç edildi. @bybekirbozdag.”

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye Kavala için ‘acil’ çağrı

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama

Tarihi konuşma! Kılıçdaroğlu: Vatanı satanlarla kavga edeceğim

Ali Babacan’dan Gezi kararına tepki: Büyük haksızlık…