Acun Ilıcalı’dan Shelbourne FC açıklaması! “Shelbourne projesi, bireysel bir projedir”

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 5:25 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 5:26 pm

Acun Ilıcalı, İrlanda Ligi’nde mücadele eden  Shelbourne FC’yi satın aldıktan sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı. Yeni takımı için ‘hazine’ benzetmesi yapan Ilıcalı takımının yeni yol haritasından da bahsetti. Ilıcalı, “Shelbourne projesi, bireysel bir projedir” dedi.

İrlanda Ligi’nde mücadele eden Shelbourne FC’yi satın alan Acun Ilıcalı, Ada ülkesinde ilk kez basın mensuplarıyla buluştu. Dublin’de yer alan Aviva Stadyumu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Ilıcalı’nın yanı sıra kulüp başkan yardımcısı Tan Kessler ve Shelbourne Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Acun Ilıcalı’nın sözleri şu şekilde:

“Çok heyencalıyım. Bu 5 günde gerçekleşen bir hikaye değil. Aylar sürdü. Her şeyi imzaladığımız ve artık kulübün sahibi olduğumuz için mutluyuz. Hedefimiz bu güzel kulübü zaferlerle dolu günlere götürmek. Bundan çok uzakta değiliz.

“TÜRKLER İLE BENZER İNSANLAR”

İrlanda hakkında geçmişimden gelen güzel duygularım var. İrlandalılar ve Türkler benzer insanlar, tutkuluyuz. Burada olmaktan mutluyum ve son derece pozitifim. Takımım için iyi ve parlak bir gelecek umuyorum. İyi insanların her zaman kazandığına inanıyorum. Burada çok fazla iyi insan var. Şehirden ve ülkeden büyük bir enerji hissediyorum”

Acun Ilıcalı Somer Şef sessizliğini bozdu

“PREMIER LİG İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren takımı Hull City’e dair de açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı şunları söyledi:

“Hull City’yi Premier Lig’e çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her zaman daha fazlasına sahip olduğunuzda daha başarılı olabileceğinize inanırım. Başka bir kulübe daha ihtiyacımız vardı. Portekiz’den Belçika’ya kadar bazı iyi fırsatlar yakaladık. Burada keşfettiğimiz şey ise Dublin’de gizli bir hazine olduğu ve bunun adının da Shelbourne olduğuydu. Burada insanları mutlu etmek için varız.

Shelbourne projesi, bireysel bir projedir. Bunu anlamanızı istiyorum. Kulüpler birlikte çalışacak ama Hull City’ye oyuncu gönderip almakla ilgili bir proje değil bu”

“ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİ STADYUM”

Ilıcalı yeni takımındaki hedeflerine dair ise şöyle konuştu:

“Eğer işler düzgün şekilde yapılırsa 16 bin – 20 bin arası seyirci potansiyeli var. Hull City’de yaptığımız gibi burada da işe gençleri dahil etmek istiyoruz. Shelbourne’de temel önceliklerimizden biri stadyumumuz Tolka Park’ın yeniden geliştirilmesi olacak”