Acun Ilıcalı’dan Fenerbahçe’ye başkanlık mesajı

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 11:29 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 11:36 pm

Acun Ilıcalı, kendisine Fenerbahçe başkanlığı ile ilgili sorulan soruya, “Şartlar onu gerektirirse, öyle bir şey olursa ‘Fenerbahçe Başkanı olmam’ diyemem” yanıtını verdi.

Televizyoncu ve Hull City kulübünün sahibi Acun Ilıcalı, YouTube’da yayın yapan ‘343 Dijital’ isimli kanalda Serhat Ulueren’in konuğu oldu. Ilıcalı, programda sporda son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli kimliğiyle tanınan ve zaman zaman başkanlık için adı anılan isimlerden biri olan Acun Ilıcalı, Ali Koç’un görevi bırakmaması gerektiğini söyledi.

“BAŞKAN OLMAM DİYEMEM”

Ilıcalı kendisine yöneltilen “Bir gün Fenerbahçe’ye başkan olacak mısınız?” sorusuna ise “Şartlar onu gerektirirse, öyle bir şey olursa ‘Fenerbahçe Başkanı olmam’ diyemem” yanıtını verdi.

Ilıcalı, konuyla ilgili, devamında şunları söyledi: “Ben hayatımda her şeyin organik olmasından yanayım. Bir şeyleri zorlayarak çabalayarak yapmadım hiç. Allah ne gösterir bilmiyorum. Ben iş hayatımda yaptığım işlerde hep başarılı oldum. Yeni işler benim için her zaman enerji ve heyecan veriyor. Bir gün Fenerbahçe’ye faydalı olmam gereken bir noktada olursam başarılı olacağımı düşünüyorum. Bu başkanlık olmak zorunda da değil, yönetim olur, yönetim olmaz… Burada bizim için aslolan Fenerbahçe.”

“ALİ KOÇ’U İKNA ETMEYE ÇALIŞIRIM”

Ilıcalı, Ali Koç’un Fenerbahçe’ye çok faydalı işler yaptığını belirterek, “Zamanını, parasını Fenerbahçe’ye harcayan biri. Fenerbahçe’ye daha faydalı olacağını düşünüyorum. Başkanımın arkasındayım. Ali Koç’u kalmaya ikna etmek için elimden gelen her şeyi yaparım.” ifadelerini kullandı.

“ALİ KOÇ GİBİ DEĞERLİ İNSANLARI UZAKLAŞTIRMAYALIM”

Sporx’in haberine göre, Türkiye’deki futbol ikliminin Ali Koç gibi değerli insanları uzaklaştırmaması gerektiğini ifade eden Acun Ilıcalı, daha önce yaptığı açıklamada ise “Türkiye’deki gerilimin, futboldaki kaosun tek bir çözümü var. Tek sebep var; hakemlerimiz” demişti.

Türk futbolunun çok zor durumda olduğunu ve en zor günlerini yaşadığını dile getiren Ilıcalı, çözümün yabancı hakemde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“YABANCI HAKEM KARARI ORTAMI DÜZELTİR”

“Yarın yabancı hakem uygulaması kararı alınsın, tansiyon düşer. Ülkemizi yurt dışında temsil etmeye çalışan bir insan olarak nasıl ülkemize yabancı futbolcu ve teknik direktör geliyorsa, yabancı bir hakemin de gelebileceğini düşünüyorum. İngiltere’de hakem hata yaptığı zaman art niyet aranmıyor, bizim hakem hatalarımızda art niyet aranıyor. Güven bitmiş. İnanç ve güven bitince kaos çıkar. Son maça bakarsak Trabzonspor seyircisi tek agresif seyirci değil. Eğer maç 60’ıncı dakikada tatil olsaydı bugün konuşulan konular olmayacaktı. Tansiyonun yükseldiği bir ortamda hakem devam diyor.”

Trabzon’da yaşananlara bir tepki de Acun Ilıcalı’dan: Halil Umut Meler hakemliği bıraksın

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe, Başkanlık, Ali Koç

Kaynak: alinti