Acı veda! Terör saldırısında şehit düşen Hasan son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 2:23 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 6:09 pm

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde terör örgütü PKK’nın düzenlediği roketli saldırı sonucu şehit olan 5 yaşındaki Hasan Karataş, düzenlenen törenle toprağa verildi. CHP’li Mahir Polat, saldırıda yaşamını yitiren Karataş’ın yeğeni olduğunu duyurmuştu.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonucu 1’i çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. CHP’li Mahir Polat, saldırıda yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş’ın yeğeni olduğunu duyurdu.

5 yaşındaki Hasan’ın cenazesi ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Karanfil Mahallesi’nde yapılan törenle toprağa verildi.

Cenazeye Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, bürokratlar ile Karataş ailesinin yakınları ve ilçeden çok sayıda kişi katıldı.

Zeki ve Dilan Karataş çiftinin 4 çocuğundan 3’üncüsü olan Hasan Karataş’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilmesiyle yakınları ağladı. Annesi Dilan, babası Zeki ve yakınları uzun süre tabuta kapanarak gözyaşı döktü.

Hasan Karataş, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Gaziantep ve Kilis’e roket saldırısı!