ABD’ye kaçak giren Türk sınır güvenliğinden şikayet etti

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 11:29 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 12:05 pm

ABD‘ye gitmek için insan kaçakçılarına 10 bin dolar ödeyen ve sınırı geçen Türk vatandaşı verdiği röportajda sınır güvenliğindeki zafiyete dikkat çekti.

İnsan kaçakçılarına yaklaşık 10 bin dolar vererek ABD’ye kaçak yollardan giren bir Türk, sınır güvenliğinden şikayet eden bir röportaj verdi. FOX News muhabiri Bill Melugin, Kaliforniya San Diego’daki Jacumba’da ABD’ye giriş yapan göçmenlerle konuştu ve o anları sosyal medyadan paylaştı.

Mikrofon uzatılan göçmenler arasında çok sayıda Türk vatandaşının da olduğu görüldü. Türklerin yanı sıra İran, Hindistan, Çin ve Pakistan uyruklu kişilerin de kaçak yollardan ABD’ye giriş yaptıkları görüldü.

KAÇAKÇILARA 10 BİN DOLAR ÖDEDİ

Sözcü’de yer alan habere göre muhabirin sorularına yanıt veren bir Türk vatandaşı, sınırdan ne kadar kolay geçtiklerini anlattı, hiçbir güvenlik önleminin olmadığına işaret etti. Muhabir ve Türk vatandaşı arasındaki diyalog şöyle:

– Kartele ödemek zorunda mıydın?

+ Evet

– Ne kadar?

+ Yaklaşık 10 bin dolar.

+ … Amerikan halkı haklı. Ülkeye gelenlerin iyi olup olmadığını bilmiyorlar. Ben iyiyim ama ya iyi değillerse… Katilse ya da psikopatsa. Öldürmeyeceğinin garantisi yok. Güvenlik kontrolü yok.

– Sınırı kimin geçtiği konusunda endişeleniyorsun.

+ Evet, evet. İnsanlar normal görünmüyor.

Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral emekli edildi

 

Kaynak: Sözcü