ABD’li komutandan Suriye “endişesi”: Türklerin girmesini engellemek çok önemli

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 12:51 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 4:48 pm

ABD’nin Orta Doğu’daki en üst ismi Türkiye’nin Suriye’ye olası kara operasyonuna karşı itirazda bulundu. CENTCOM Komutanı Kurilla, “Buradaki gerilimi azaltmak ve Türklerin girmesini engellemek için yapılacak her şey çok önemli” dedi.

PKK’nın YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne destek veren ABD’den Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemek için giriştiği kara harekatı hazırlıklarına karşı yeni açıklamalar geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı: PKK’nın desteklenmesi suç olacak

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla, Türkiye’nin Suriye operasyonunun engellenmesi gerektiğini savundu. Kurilla, “Buradaki gerilimi azaltmak ve Türklerin girmesini engellemek için yapılacak her şey çok önemli” ifadelerini kullandı.

“ENDİŞELİYİM”

ABD’nin Orta Doğu’daki en üst düzey ismi olan Kurilla, “Çok endişeliyim çünkü bu durum bölgede istikrarsızlığa ve Suriye’deki ortaklarımızın IŞİD hapishanelerinin kontrolünü kaybetmesine yol açabilir. Suriye’nin kuzeyinde 28 kadar hapishane var” dedi.

Basın brifinginde konuşan Kurilla, son dönemde çok sayıda IŞİD militanının Suriye’deki hapishanelerden kaçtığını da söyledi. Kurilla, Suriye’de terör örgütü üyeleriyle en sık görüşen ABD’li komutanlar arasında yer alıyor.