ABD’li diplomatlardan Biden’a ‘İsrail’ uyarısı: Kötü kaybediyoruz

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 2:54 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 2:54 pm

ABD Joe Biden’ın, İsrail politikası nedeniyle diplomatlar tarafından uyarıldığı ortaya çıktı. Diplomatlar ‘ABD’ye karşı büyüyen öfke’ye dikkat çekti.

ABD’nin, izlediği İsrail politikasına ABD’li diplomatlardan tepki geldi. ABD Başkanı Joe Biden’ın diplomatlar tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.

CNN International’ın ele geçirdiği diplomatik bir mektuba göre, ABD’li yetkililer İsrail’in 7 Ekim’deki Hamas saldırısının ardından Gazze’ye başlattığı saldırılar sonrasında ABD’ye karşı büyüyen bir öfke olduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

“MESAJ VERME ALANINDA KÖTÜ KAYBEDİYORUZ”

Buna göre, çarşamba günü Umman’daki ABD Büyükelçiliği’nden gelen telgrafta, “Mesaj verme alanında çok kötü kaybediyoruz” denilirken İsrail’in Gazze’deki işgal harekâtına verilen desteğin Arap kamuoylarında bir neslin kaybedilmesine yol açacağı uyarısına yer verildi.

“BIDEN TÜM ABD BAŞKANLARINI GEÇTİ”

CNN’in Mısır’daki ABD Büyükelçiliği’nden elde ettiği bir başka telgrafta ise Mısır devlet gazetesinde yapılan “Biden’ın Filistinlilere yönelik acımasızlığı ve umursamazlığı diğer tüm ABD başkanlarını geçti” yorumuna yer verildi.

İsrail Gazze’de Şifa Hastanesi’ni vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı