AB’den ücretsiz seyahat pasosu! Türkiye’den başvuruya da açık

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 12:31 pm

Avrupa Birliği, 36 bin gence Avrupa’da bir ay boyunca ücretsiz seyahat hakkı sağlayan bir paso dağıtıyor. Pasoya Türkiye’den de başvuruda bulunabiliyor.

Avrupa Birliği (AB), 36 bin gence Avrupa’da bir ay boyunca ücretsiz seyahat hakkı sağlayan bir paso dağıtıyor. Söz konusu paso için Türkiye’deki gençler de başvuruda bulunabiliyor. Başvuruları kabul edilen gençler 1 Mart 2024-31 Mart 2025 arasında 30 gün Avrupa’da gezebilecek.

Avrupa Komisyonu tarafından “DiscoverEu” (AB’yi Keşfet) programı kapsamında gençlere verilen paso, ağırlıklı olarak tren yolculuğunu kapsıyor. Seçilen gençler; yerel ulaşım, konaklama, yeme-içme, kültürel etkinlik, eğitim aktivitesi ve spor gibi alanlarda indirim sağlayan “DiscoverEU Avrupa Gençlik Kartı”ndan da faydalanabilecek.

Başvurular https://youth.europa.eu/discovereu_en adresinden yapılıyor. Başvuruda bulunacak gençlerin, bu site üzerinden ulaşacakları formu doldurduktan sonra altı soruyu yanıtlaması isteniyor.

AB’den seyahat kısıtlaması önerisi

SON TARİH 18 EKİM

4 Ekim’de başlayan başvuru süresi 18 Ekim’de sona erecek. Sadece 2005 doğumlu gençlere dağıtılacak olan bu paso için AB ülkelerinin yanı sıra Erasmus+ programı dâhilindeki Türkiye, Norveç, İzlanda, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Liechtenstein’dan gençler de başvurabilecek.

AB’nin 2018 yılından beri sekiz kez dağıttığı pasolar için geçmiş dönemlerde toplamda 1 milyonu aşkın genç başvurdu. Bu gençlerden 248 binine ücretsiz seyahat pasosu verildi. En çok başvuru yapılan ülke Türkiye oldu. Türkiye’den başvuruda bulunan 21 bin 560 gençten bin 469’u paso almaya hak kazandı. Başvuru sayısında Türkiye’yi 20 bin 368 ile Almanya izledi. Başvurusu kabul edilen Alman gençlerinin sayısı 6 bin 72 oldu. (DW TÜRKÇE)

AB seyahat listesini güncelledi: 6 ülke çıkarıldı