AB’den seyahat kısıtlaması önerisi

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 1:02 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 1:26 pm

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelere AB tarafından onaylı ya da iki doz aşı yaptıran kişilere mevcut seyahat kısıtlamalarını kaldırmalarını önerdi.

Avrupa Komisyonu, yarın 27 üye ülkeye önümüzdeki günlerde kimlerin seyahat edebileceğini görüşeceğini açıkladı. Bir Avrupa Birliği yöneticisi, yabancı vatandaşların Covid-19’a karşı tamamen aşılanmasını ve epidemiyolojik durumu iyi olan ülkelerden gelenlerin ek kısıtlamalar olmaksızın blok ülkelerine seyahat etmelerine izin verilmesini tavsiye etti.

“DSÖ TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ AŞILAR DA YER ALABİLİR”

Yönetici, “Avrupa Komisyonu, sadece epidemiyolojik durumu iyi olan ülkelerden gelen tüm kişiler için değil, aynı zamanda AB tarafından yetkilendirilmiş bir aşının tavsiye edilen son dozunu almış olan herkes için de AB’ye girişe zorunlu olmayan nedenlerle izin vermeyi önermektedir” dedi.

Yönetici, “Seyahat serbestisi, DSÖ acil durum kullanım listeleme sürecini tamamlayan aşıları kapsayacak şekilde genişletilebilir” denirken “Komisyon ülkelerin listesini belirlemek için kullanılan yeni Covid-19 vakalarının sayısıyla ilgili eşiği yükseltmeyi önermektedir” ifadesini kullandı.

Öte yandan 27 ülkeden oluşan blok üyeleri, kendileri dışında halihazırda sadece yedi ülkenin vatandaşlarının ülkelerine girmesine izin verirken, AB Komisyonu’nun yarın ülke sayısını genişletmesi bekleniyor.