ABD Türk konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2019 Salı 10:47 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2019 Salı 10:49 am

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı açıklamada, İdlib’de Türk askeri konvoyuna ve sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Ortagus, resmi Twitter hesabından Suriye’nin İdlib kentinde Türk konvoyu ve sivillere yönelik düzenlenen hava saldırısıyla ilgili, “Esad rejimi ve müttefikleri İdlib’de sağlanan ateşkese uymalıdır. Türk konvoyuna hava saldırısı yapıldı; sivillere, insani yardım kuruluşu çalışanlarına ve altyapıya yönelik korkunç saldırılar oluyor. Bu şiddeti kınıyoruz, bu sona ermeli” açıklamasını yaptı.

Dün, İdlib’de Türk konvoyuna düzenlenen hava saldırısında 3 sivil hayatını kaybetti ve 12 sivil de yaralandı.

 

Ne olmuştu?:

Suriye ordusunun İdlib vilayetinin güneyindeki Han Şeyhun yerleşim yerine yönelik askeri operasyonları yoğunlaşırken, Suriye devlet haber ajansı SANA, Şam yönetiminin Türkiye’yi bölgeye silah ve cephane taşımakla suçladığını bildirdi. Han Şeyhun hattında ilerleyen Türk konvoyunun Esad güçleri tarafından durdurulduğu öğrenilirken Milli Savunma Bakanlığı, TSK konvoyuna hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu ve 3 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

 

İdlib’de TSK konvoyuna saldırı: Üç sivil hayatını kaybetti… Türkiye Rusya’yı kınadı