ABD’den kıtalararası balistik füze hamlesi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 11:07 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 11:07 pm

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, nükleer kapasiteli kıtalararası balistik füze denemesi yapacaklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında açıklamarda bulundu. Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD ordusunun nükleer kapasiteli kıtalararası balistik füze denemesi yapacaklarını ifade etti. Patrick Ryder, “ABD Hava Kuvvetleri Küresel Taarruz Komutanlığı, 7 Eylül sabahı California’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden silahsız Minuteman III kıtalararası balistik bir füzenin operasyonel testini yapacak. Bu fırlatma, çok önceden planlanmış rutin bir testtir ve önceki testlerle paralel olarak bu fırlatma, söz konusu sistemin etkinliğini ve hazırlığını teyit edecektir” şeklinde konuştu.

RUSYA BİLGİLENDİRİLDİ

Ryder, standart prosedürlere uygun olarak ABD’nin anlaşma yükümlülükleri kapsamında bu fırlatma konusunda Rusya hükümetini önceden bilgilendirdiğini belirtti. Ryder ayrıca, ABD’nin daha önce 4 Ağustos’ta yapacağını duyurduğu fırlatmayı 4 gün ertelediğinden dolayı iki fırlatma arasındaki zamanın kısa olduğunu belirtti.

Pakistan’a yanlışlıkla füze atan 3 personel kovuldu