ABD’den acı itiraf! ‘İran saldırısında 109 askerimiz yaralandı’

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 11:25 am - Güncelleme: 11 Şubat 2020 Salı 11:25 am

Pentagon, İran’ın Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak düzenlediği saldırıda 109 askerin yaralandığını itiraf etti. ABD Başkanı Trump, bu saldırının ardından kimsenin yaralanmadığını açıklamış, askerlerin büyük çoğunluğunun da tahliye edildiği belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran’ın General Kasım Süleymani suikastı misilleme olarak 8 Ocak günü ABD’nin Irak’taki askeri üslerine gerçekleştirdiği saldırılarda 109 askerinin travmatik beyin hasarına uğradığını itiraf etti. Bu sayı, geçen ay 64 olarak açıklanan Amerikan askerinin neredeyse iki katına denk geliyor.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, 109 askerin hafif beyin hasarı yaşadığı, bu askerlerden 76’sının görevine geri döndüğü belirtildi. Askerlerin baş ağrısı, baş dönmesi, ışığa hassasiyet ve mide bulantısı gibi belirtiler gösterdiği açıklandı.

Pentagon’dan yapılan açıklama, Amerikan kamuoyunda tepkiye yol açtı. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın saldırılarının hemen ardından yaptığı açıklamada yaralanan bir ABD askeri olmadığını söylemesi tepki çekerken, Cumhuriyetçi senatör Joni Ernst yanıtsız kalan birçok soru olduğunu söyledi.