ABD’de peş peşe silahlı saldırılar! 4 ölü, çok sayıda yaralı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 9:12 am - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 9:12 am

ABD’nin 3 eyaletinde dün peş peşe düzenlenen silahlı saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. ABD’de bu yılın başından bu yana 307 toplu silahlı saldırı gerçekleşti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 3 eyaletinde dün peş peşe silahlı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganların kimliği henüz bilinmiyor. Silahlı Şiddet Arşivi sitesine göre, ABD’de bu yılın başından bu yana 307 toplu silahlı saldırı yapıldı.

WASHİNGTON EYALETİ

Washington eyaletinde bir festival kapsamında düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü. Yetkililer, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

MİSSOURİ EYALETİ

Illinois eyaletinde ise DuPage Bölgesi Polisi, cumartesi gece yarısı ülkede köleliğe son verilme günü olarak bilinen “Haziran 19” (Juneteenth) kutlaması sırasında açılan ateş sonucu en az 20 kişinin yaralandığını, bir kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yetkililer, bir otoparkta meydana gelen saldırının ardından yaralıların hastanelere taşındığı bilgisini paylaştı. Saldırganın kim olduğuna ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İLLİNOİS EYALETİ

Illinois eyaletinde ise Juneteenth kutlaması sırasında açılan ateş sonucu en az 20 kişi yaralandı ve bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul’da rezidanstan çıkan üç Libyalı’ya silahlı saldırı