ABD Kongresi’nden Erdoğan’a Suriye uyarısı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 4 Aralık 2022 Pazar 8:30 am

ABD Yönetimi’nden sonra Kongre’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, Suriye’ye askeri harekat konusunda uyardı.

Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi Başkanı Demokrat New York Milletvekili Gregory Meeks ve Cumhuriyetçi Parti Teksas Milletvekili Michael McCaul yayınladıkları ortak bildiride, ‘Türkiye’nin İstanbul’da sivil ölümleri ve yaralanmalara yol açan bomba olayından sonra ulusal güvenlik kaygılarının meşru olduğunu’ bildirdi.

Amerikalı Milletvekillleri ‘ancak, Türkiye’nin terörist saldırılarına devam eden İŞİD’e karşı savaşan Suriye Demokratik Güçlerine yönelik saldırılarından derin kaygı duyduklarını’ belirtti.

Milletvekilleri, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Küresel Koalisyon’un bu hain terörist grubunun kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyetini baltalayacak ve Suriye’deki sivillerin yaşamlarını tehdit edecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz’ dedi.

Dışilişkiler Komitesi üyesi Cumhuriyetçi Milletvekili Michael McCaul, Komite Başkanı Eliot Engel’le birlikte 2019 yılında Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtı nedeniyle sundukları yasa tasarısında, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin mal varlığı,  yatırımları, iş ilişkileri ve ilgili diğer gelir kaynaklarına’ ilişkin bir rapor hazırlanmasını dair bir madde de yer alıyordu.