AB fon desteği veriyor, SETA fişliyor

Yayın tarihi: 29 Eylül 2019 Pazar 12:19 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2019 Pazar 12:24 pm

Uluslararası kuruluşlarda çalışan gazetecileri fişleyen SETA, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Avrupa İslamofobi Raporu’nu AB Sivil Toplum Diyalog Platformu tarafından finanse edildiğini açıkladı.

Muhalif gazetecileri hedef gösteren SETA’nın raporu İsveç gündeminde

Gazetecileri hedef gösteren SETA, “2018 Avrupa İslamofobi Raporu” başlıklı çalışmasını ise AB fonlarıyla yayımladı. SETA, raporu Twitter’da şu paylaşımla duyurdu:

“SETA tarafından hazırlanan Avrupa İslamofobi Raporu 2018, Avrupa İslamofobi ile Mücadele Haftasında yayında. Rapor, AB Sivil Toplum Diyalog Programı tarafından finanse edilmektedir.”

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı (SETA), Temmuz 2019’da yayımladığı “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporda, yabancı basının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri hedef almış ve gazetecileri özgeçmişleriyle tek tek listelenerek, yaptıkları retweet’ler ve daha önce hangi gazetelerde çalıştıkları rapor şeklinde kamuoyuyla paylaşmıştı.

SETA’nın gazetecileri fişleyen müdürü ‘Kayyum’ oldu

BBC Türkçe, Sputnik Türkçe, Deutsche Welle Türkçe, Amerika’nın Sesi, Euronews Türkiye, CRI Türk ve Independent Türkçe’nin hedef gösterildiği ve “Uluslararası medya organlarının Türkiye uzantılarını incelemek üzere hazırlandığı” iddia edilen raporda, bu kuruluşların “Türkiye algıları üzerine oldukça kapsamlı analizler” sunulduğu öne sürülmüştü.