AKP, AA ve İHA ajansıyla ‘Öcalan’a sarıldı… HDP’den jet yalanlama: Kaybedeceklerini anladılar yalan haber servis ediyorlar

Yayın tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe 10:06 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 1:34 am

AA ve İHA eş zamanlı yayımladıkları haberler ile Abdullah Öcalan’ın HDP’ye 23 Haziran İstanbul seçiminde tarafsız kalma çağrısı yaptığını iddia etti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli jet hızında yanıt vererek “İstanbul YaMeYe” dedi. HDP’li Ziya Pir ise, “Pişkinliğin bu kadarına da… Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle YALAN haber servis ediyorlar. Kimse bu tür YALAN haberlere itibar etmesin. #HDP‘lilerin oyları #İmamoğlu‘na!” ifadelerini kulladı.

İHA ve AA’nın Öcalan’la görüştüğünü iddia ettiği Ali Kemal Özcan kimdir?

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğu iddia etti.

Servis edilen habere göre, mektupta Abdullah Öcalan HDP’ye yönelik, “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu.

Sezai Temelli: HDP’nin tavrı zaten nettir

Öcalan’ın avukatlarının yarın yapacakları açıklamayı beklediklerini belirten Temelli, “Biz ilkemelerimiz gereği bu açıklamayı bekliyoruz. HDP’nin tavrı zaten nettir. Biz yalnzıca bu açıklamayı görüp yorumlarımızı, değerlendirmelerimizi yapacağız.” diye konuştu.

HDP’DEN AÇIKLAMA

HDP’li Ziya Pir, konuya ilişkin açıklama yaptı. Pir açıklamasında, “Pişkinliğin bu kadarına da… Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle YALAN haber servis ediyorlar. Kimse bu tür YALAN haberlere itibar etmesin. #HDP‘lilerin oyları #İmamoğlu‘na!” ifadelerini kullandı.

“ALİ KEMAL ÖZCAN, METİNER’İN BAŞKA BİR VERSİYONU”

Yazar Önder Algedik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Öcalan’ın mektubunu okuduğu iddia edilen Ali Kemal Özcan ile ilgili paylaşımda bulundu. Algedik, “Açıklamayı yapan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’mış. O kim? Referandumda neden evet denmesi gerektiğini böyle açıklamış. Metiner’in başka versiyonu yani” ifadelerini kullandı.

İşte Sosyal medya kullanıcılarının AA ve İHA’nın Öcalan haberine tepkileri:

MELTEM CUMBUL: SAHTE AÇIKLAMA İLE…

“İnanılır gibi değil. Devletin haber ajansı Anadolu Ajansı Abdullah Öcalan adına sahte açıklamayla HDP seçmeninin Ekrem İmamoğlu’na oy vermesine engel olmaya çalışıyor.”

“İSMAİL SAYMAZ: TERS TEPER”

ÖCALA’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA: