A Milli Takım’da kader günü! Hoca belirsizliği son bulacak

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 9:58 am - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 9:58 am

Türkiye A Milli Futbol Takımı’ndaki hoca belirsizliği bugün sona erecek. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemdeki kötü gidişattan sorumlu Teknik Direktör Stefan Kuntz ile görüşme yapacak. Görüşmede Büyükekşi’nin Kuntz’a ayrılığı resmi olarak tebliğ edileceği öne sürüldü.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’ndaki hoca belirsizliği bugün belli olacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde kötü gidişattan sorumlu olan Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz’u görüşmeye davet etti.

Kuntz, davet üzerine İstanbul’a geldi. TFF geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kuntz’un, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşmek için İstanbul’a davet edildiğini açıklamıştı. Alman hoca, bugün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek toplantı için İstanbul’a geldi. Almanya’nın Frankfurt şehrinden kalkan Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçak, 23:00 dolaylarında İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Kuntz ile birlikte ekibinde yer alan teknik adam Kenan Koçak da İstanbula geldi. Alman hoca, havalimanında herhangi bir açıklama yapmadı.

1.2 MİLYON EURO’LUK KONTRAT

Büyükekşi’nin, toplantıda Kuntz’a görevden alındığını resmen tebliğ edeceği öne sürülüyor. Bu görüşmede, sözleşme feshi pazarlıkları da yapılacak. Alman çalıştırıcının 1.2 milyon Euro değerde bir yıl daha kontratı bulunuyor. TFF Başkanı, bu sözleşmenin çift taraflı olarak feshedilmesini teklif edecek.

HAMİT ALTINTOP NEREYE KOŞUYOR

Sözcü’nün haberine göre, Kuntz’un gönderilmesi sonrası yeni teknik direktör arayışları da resmen başlayacak. Peki, onu göreve getiren ve ısrarla koruyan milli takımlardan sorumlu federasyon yöneticisi Hamit Altıntop’a ne olacak? Bu sorunun yanıtı da Mehmet Büyükekşi’de saklı. Büyükekşi, Altıntop’un istifasını isteyebilir. Alman medyası, Mesut Özil’in, Ay-Yıldızlı takımın yeni genel menajeri olabileceğini öne sürmüştü. Hatırlanacağı gibi Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da çok yakınındaki bir isim.

AVCI BEKLEMEDE

Millilerin teknik direktörleri arasında adı hayli yüksek sesle anılan Abdullah Avcı’nın federasyondan haber beklediği belirtiliyor. Avcı’nın futbola verilen milli maç arasında bazı Süper Lig ekiplerinden teklif aldığı öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcı, A Milli Takım ihtimalinin belirmesiyle birlikte bu kulüplerin tamamını reddetti. Fatih Terim, Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman ise halen adaylar listesindeki iddialı isimler…

Yeni hoca adayları konuşulmaya başlamıştı! TFF’den Stefan Kuntz açıklaması