A Haber’i kurmuştu, Sözcü TV’nin başına getirildi

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:33 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:33 pm

Yandaş A Haber’in kurucularından olan ve bir dönem genel yayın yönetmenliği yapmış olan Erdoğan Aktaş, RTÜK’den onay bekleyen Sözcü TV’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Şubat ayında Genel Yayın Yönetmenliği görevini yaptığı Haber Global’den istifa edip Habertürk ekranlarına geri dönen Erdoğan Aktaş, 10 yıl sonra döndüğü kurumdan ayrılarak RTÜK’ten lisans bekleyen Sözcü TV’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Sözcü Gazetesi’nin televizyon kanalı projesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Sözcü TV’nin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna deneyimli isim Erdoğan Aktaş getirildi.

Sözcü TV’de hem genel yayın yönetmeni hem de genel müdür olarak görev yapacak olan Aktaş kısa zamanda yayına çıkması hedeflenen televizyon kanalının kuruluş çalışmalarını yürütecek.

Deneyimli isim son olarak Haber Global’de 2 yıllık bir süre boyunca genel yayın yönetmenliği koltuğunda oturmuş istifasının ardından ise Habertürk TV’de program yapmaya başlamıştı.

RTÜK, YAYINA BAŞLAMAYAN KANALA CEZA VERMİŞTİ

Sözcü gazetesinin televizyon kanalı için RTÜK’e 27 Şubat’ta yaptığı başvuru halen onaylanmamış, Sözcü gazetesi imtiyaz sahibi Burak Abatay’ın Sözcü TV’yi kurmak satın aldığı “Sivas SRT” kanalının kendi logosu yerine “SRT Sivas” logosunu kullandığı gerekçesiyle, kanala idari para cezası verilmişti.