İsrail’e savaş suçu davası çağrısı yapan Belçikalı bakandan yeni açıklama

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 1:48 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 1:48 pm

Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde savaş suçu davası açılması gerektiğini söyleyen Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, “Okulları, hastaneleri, masum sivilleri ve yardım çalışanlarını bombalamak uluslararası insancıl hukukun ihlalidir. Artık şiddet döngüsü sonlandırılmalı” dedi.

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Avrupa Birliği kalkınma bakanları toplantısının girişinde açıklamalarda bulundu.

Caroline Gennez, İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskına karşılık Gazze’yi abluka altına alarak başlattığı saldırıları eleştirdi. Gennez, İsrail’i Gazze’ye yardım girişleri için daha fazla sınır kapısı açmaya çağırarak, yiyecek, su, tıbbi malzeme verilmemesi, okul, hastane, masum sivillerin ve yardım çalışanlarının bombalanmasının uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu belirtti.

Caroline Gennez, İsrail’in saldırıları hakkında şu eleştirileri yöneltti:

“Şu an sadece Refah Sınır Kapısı’ndan insani yardım girebiliyor. İsrail’i, Erez ve Kerem Shalom’dan da geçişlere izin vermeye çağırıyorum. İnsanlara yiyecek, su ve tıbbi malzeme verilmemesi, uluslararası insancıl hukukun ihlalidir. Okulları, hastaneleri, masum sivilleri ve yardım çalışanlarını bombalamak uluslararası insancıl hukukun ihlalidir. Artık şiddet döngüsü sonlandırılmalı.”

(AA)

Arjantin’in yeni lideri yasal organ ticareti vadetmişti! İlk ziyaretini ABD ve İsrail’e yapacak

Kaynak: TELE1