Ali Mahir Başarır’dan ‘Bana bağırma’ sözlerine açıklama: Net bir provokasyon var

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:50 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:51 pm

Akbelen’deki doğa katliamı direnişine destek için bölgeye giden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır‘ın, kendisini protesto eden yurttaşa parmak sallayarak “Bağırma bana” sözleri tepki çekti. CHP’li Başarır, o görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, “O kişi arabalarımızı da tekmeledi. Net bir provokasyon var” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kıyımına yönelik başlayan direniş 5’inci gününde sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, beraberindeki heyet ile bugün Akbelen’e geldi. Bazı yurttaşlar, seçimler nedeniyle CHP’li milletvekillerine eleştiri yöneltti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, tepkisini gösteren bir yurttaşa parmak sallayarak “Bana bağırma” dedi.

Başarır görüntülerin ardından Cumhuriyet’e şu açıklamaları yaptı:

“Benim bir suçum yok orada. İki teyze geldi, fotoğraf çekilmek istedi. Sonra tartıştığımız o kişi geldi, siz buraya artistik fotoğraf çektirmeye mi geldiniz diye çıkıştı. Bağırmaya başladı. Yaptığınız ayıp dedim. Bağırmaya devam etti. Fotoğraf çekilmek isteyen teyzeye de bağırdılar. Sen milletvekilisin dinleyeceksin, dedi. Bak dinledim dedim, hakaret edemezsin dedim. Ben ne yaptım sana? Bağırma lafını aldılar bu noktaya getirdiler. Orada bir provokasyon var. Havuz medyası paylaşıyor görüntüleri, AKP’li troller paylaşıyor. Normal bir insan olsa çıldırırdı. Bana neler söyledi. 20 dakikalık bir diyalog. Sonunda bağırmayın noktasına geldim. Erdoğan üslubuyla cevap verse bambaşka şeyler olurdu.”

Akbelen’de protesto edilen CHP’li Mahmut Tanal’dan açıklama

“BİZE SARILAN KÖYLÜLERE SALDIRDILAR”

“Bize sarılan köylü kadınlara da saldırıyorlardı. Ben ağır muhalefet yaparım ama bir yurttaşla bugüne kadar aramda böyle bir şey olmadı. O kişi arabalarımızı da tekmeledi. Net bir provokasyon var. Şuna üzülüyorum, yöre halkı bir hak mücadelesi veriyor. Bu hanımefendiler beyefendiler Türkiye’nin başka yerlerinden gelip o insanların haklı mücadelesini sulandırıyor.”