Akbelen’de protesto edilen CHP’li Mahmut Tanal’dan açıklama

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 3:20 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 3:25 pm

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, direnişin sürdüğü Akbelen Ormanı‘nda kendisine tepki gösteren vatandaşa “Sizin yüzünüzden iktidarı kaybettik sen AKP’nin provokatörüsün” dedi. Tanal daha sonra olayla ilgili açıklama yaptı.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti devam ediyor.

‘SİZİN YÜZÜNDEN İKTİDARI KAYBETTİK, AKP’NİN PROVOKATÖRÜSÜN’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Muğla’da; maden sahasının genişletilmesi gerekçesi ile ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı’na gitti. Kemal Kılıçdaroğlu ile alana gelen Mahmut Tanal, kendisini eleştiren vatandaşa “Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün” dedi. Bunun üzerine eylemciler Tanal’ı yuhalayarak, alandan çıkmasını istedi.

 ‘CHP’NİN AKBELEN’DE BULUNMASINDAN RAHATSIZLIK DUYAN SİYASİ OLUŞUMLARIN MENSUPLARI’

Tanal sosyal medyadaki tepkiler üzerine olayla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. “CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu” diyen Tanal şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık. Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum. İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu. Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.”

Kılıçdaroğlu Akbelen’den ayrıldı, protestoculara gaz başladı

“Toplum CHP’de lider değişimi istiyor” diyen İmamoğlu’ndan yeni açıklama

Akbelen’de ormanı kesen Limak’ın patronunun kızı doğal hayatı koruma derneği yöneticisi çıktı!