Ali Mahir Başarır’dan “Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel” açıklaması

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 1:32 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba 2:03 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı Başarır açıklamasında “CHP’nin bu üzüntüden bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye’nin sorunlarına yönelmesi gerekiyor. Ama şunu söyleyeyim Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin bir çok değeri aday olmak isteyebilir bunun da yeri kurultaydır” dedi.

Asgari ücret hakkında açıklama yapan Ali Mahir Başarır önemli olan sürdürülebilir ekonominin temin edilmesi olduğu vurguladı. Başarır mahkemelerde yüzbinlerce kira tespit davalarının açıldığın da altını çizdi.

Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi hakkında da açıklama yapan Ali Mahir Başarır “Ekrem Bey’in görüşmesinin bugün olduğunu biliyorum. Görüşmeden sonra açıklama yapılacaktır. Görüşmenin içeriği hakkında bir bilgim yok. Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin bir çok değeri aday olmak isteyebilir bunun da yeri kurultaydır” ifadelerini kullandı.

Ali Mahir Başarır’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Ahlatlıbel’de bir araya gelen İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi 1 saat sürdü

Cumhurbaşkanı’na 15 yaşında bir çocuk hakaret ettiği için cezaevinde ve bundan rahatsız olmayan bir cumhurbaşkanı var bu durumu kınıyorum. 2 yıl önce Mersin’de iki polis çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. Dün o iki polisin ihraç edildiğini öğrendik. Kamu görevlilerine hakaret eden Mehmet Gülyılmaz yargılanmalıydı. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bir daha gözden geçirmesini diliyorum.

İçel İdman Yurdu’nun şampiyonluk maçında Sayın Nebati maça geldi. Bazı taraftarlar tepki gösterdi ve şunu dediler. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” Gözaltına alınanlardan bazı ifadeleri aldık. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve Meclis’te Hizbullah istemiyoruz şeklinde tezahürat atmışsınız ve cumhuriyet savcısı tarafından  ifadeye çağrılıyorsunuz.” Bir yurttaş bunu söylediği için ifade veriyorsa utançtır. Bir savcı bundan rahatsız oluyorsa o görevi yapmaması gerekiyor. Bu suçsa bu suçu hepimiz işliyoruz. Hizbullah bir terör örgütüdür ve hepimiz Meclis’te olmamasını istiyoruz.

Asgari ücret belirleniyor ama ekonominin durumu ortada. Milletvekili arkadaşlarımız inceliyor. Binlerce kira tespit davası var. Biz asgari ücreti belirliyoruz 11 bin 500 lira mı olacak 12 bin 500 lira mı olacak. Bugün Ankara ve İstanbul’da 12 bin liradan ucuz ev yok. Üzülerek söylüyorum seçimin konusu da buydu. Yüzbinlerce insanın sokakta kalma ihtimali varsa neyi konuşuyoruz… Asgari ücret belirlenecek ama neye göre belirlenecek. Son iki yıldaki kira artışlarına göre belirleseler 25 bin lira olması lazım.

Asgari ücrette ‘ikili fiyat’ dönemi mi başlıyor?

ADİL OLMAYAN BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK

Şimdi öncelik şunu cumhuriyet tarihinin en karanlık ve şartları en adil olmayan seçimini yaşadık. Kadın kolları gençlerimiz kan döküldü. Nebati Mersin’deki seçim çalışmasında bin ila 5 bin liralık market kartları dağıttı. Bizim paramızla oluşturmuş kanallardan hepimize hakaretler edildi. İftiralar atıldı. Ve o şartlarda seçime girdik kaybettik. Bir tarafta milyarlarca liralık 85 milyonun rızkı harcanırken biz kendi imkanlarımız seçim kampanyası yürüttük. Hani nerede terörle ilgili bir konuşma var mı? Ama o senaryo 3 ay için Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından yazılmış ve oynanmıştı. Ekonomi yoksulluk konuşulmasın diye.

Sıfır terörle aldıkları ülkeyi terör yuvası haline getirenler kendi yarattıkları terör canavarıyla 85 milyonu tehdit ettiler ve bu şartlarda seçime girdik. Ve sonucunda eleştirileri kabul ediyorum. Derin üzüntü var ben de üzülüyorum. Her türlü eleştiriye açığız ama hakarete asla… Burada benim de sorumluluğum var herkesin beraberce bir sorumluluğu var.  Genel Başkanımızı tabii ki eleştirebilirsiniz ama televizyonda hakaret edilmesine izin vermeyiz. Tüm sorumluluğu ona yükleyerek hakaret ve tehdit etmelerine izin vermeyiz.

Genel Başkan seçimden sonra kurultay sürecini başlattı. Mahalle seçimleri ilçe kurultayları yapılacak ve büyük kurultay yapılacak. Ve değişimin önünü açıyorum diyen bir genel başkanımız var. Ve burada her şey konuşulacak. İdeolojik eylem söylem örgütlerin durumu… Hepsini burada konuşacağız. Tabi ki değiştirmemiz gereken bir çok konu olacak tüzük ve program dahil olmak üzere. Kurultay süreci tamamlanacak.

EKREM İMAMOĞLU KEMAL KILIÇDAROĞLU BULUŞMASI

Ekrem Bey’in görüşmesinin bugün olduğunu biliyorum. Görüşmeden sonra açıklama yapılacaktır. Görüşmenin içeriği hakkında bir bilgim yok.

Cumhuriyet Halk Partisi 85 milyon içinde bize oy veren vermeyen tüm seçmen için önemli bir güvence. CHP’nin bu üzüntüden bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye’nin sorunlarına yönelmesi gerekiyor. Ama şunu söyleyeyim Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin bir çok değeri aday olmak isteyebilir bunun da yeri kurultaydır. Bu konuda hiç sıkıntı yok. Sayın Genel Başkanımız partiyi gençleri bize milyonlarca oy veren genç kardeşlerimizi bu partiye kazandırmak ve parti yönetimine almak istiyoruz. Bu 5 yıllık muhalefet sürecini beraber yürütmek istiyoruz. İdeolojik olarak söylem olarak bir çok konuda farklı davranmamız yönünde sandıktan gelen bir tespit var bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Ben bu görüşmelerin kıymetli olduğunu düşünüyorum tartışmalıyız ve en doğru olanı bulmalıyız. Ama ilçelerde de illerde de genç yeni dünyaya farklı bakan. Bizim gibi düşünen ama daha hareketli arkadaşlarımızın ilçe ve il yönetiminde Türkiye’nin karşısına çıkacağını umuyorum. Yenilikse üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız.

İmamoğlu ile Özel İstanbul’da buluştu iddiası