Asgari ücrette ‘ikili fiyat’ dönemi mi başlıyor?

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 6:23 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 6:23 am

Asgari Ücret Komisyonu’nun bugün toplanmasından önce gündeme asgari ücrette ‘ikili fiyat’ gündeme geldi. Beklentilere göre, asgari ücret temmuz ayında kamuda çalışanlar için 22.853 TL’ye yükselirken özel sektörde bu rakam 11.500 TL civarında olabilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını görüşmek için bugün toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak toplantıya Türk-İş, TİSK heyeti katılacak. Kritik toplantıdan önce asgari ücret için ‘ikili fiyat’ uygulaması gündeme geldi.

KAMUYA AYRI ÖZEL SEKTÖRE AYRI ASGARİ ÜCRET

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, bazı beklentiler kamuda çalışanlar ile özel sektörde çalışanlara farklı asgari ücret rakamı belirlenmesi yönünde. Buna göre, kamuda çalışan işçilere önümüzdeki temmuz ayından itibaren 22.853 liralık net asgari ücret uygulanacak. Devlet memurlarının en düşük maaşı da 22.853 lirayla kamudaki fiili asgari ücrete eşitlenecek. Buna karşılık, özel sektörde çalışıp aynı işi yapan işçilere 11 bin ile 11.500 lira civarında asgari ücret verilecek. Böylece kamu ve özel sektör arasında 2 kata varan farkla iki ayrı asgari ücret uygulanmış olacak.

Birleşik Kamu İş asgari ücret için rakam verdi