“Sadullah Ergin neden aday gösterildi?” sorusuna Kılıçdaroğlu’ndan yanıt

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 9:09 am - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 8:37 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepkilere neden olan Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP listelerinden aday gösterilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale’deki mitingin ardından T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir tepkilerin odağında olan, Sadullah Ergin’in CHP listelerinden Milletvekili adayı gösterilmesi hakkında da konuştu.

Özellikle iki kişi; biliyorsunuz bir Sadullah Ergin bir de Sema Silkin Ün üzerinden tartışma yürütüldüğü için, isim olarak da soralım.

Diğer yerlerde de, illerde de benzer tartışmalar var, olabilir ama dediğim gibi yani Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var. Dediğim gibi Saadet’li var, DEVA’lı var, Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İYİ Parti’li var. Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi.

CHP’den Sadullah Ergin açıklaması

OĞUZ KAAN SALICI DA KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

.CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; CHP’nin 14 Mayıs seçimleri için Sadullah Ergin’i Ankara 1’inci bölgeden aday göstermesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi, Ergin’in neden CHP listesinden aday gösterildiğini anlattı.

 

“GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK”

Salıcı’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle; “Sayın Genel Başkan’ımız, ittifak partilerinin bir çatı altında girmesinin siyaseten de daha doğru olacağını, aynı zamanda da Türkiye’nin geniş kesimlerini kucaklayan bir siyaset ortaya koyacağını düşündü, ifade etti. Biz de bunun gereğini yerine getirmeye çalıştık.

“PARTİLERİN KENDİ VERMESİ GEREKEN BİR KARAR”

Orada; ‘Saadet Partisi’nden şu arkadaş geliyor, DEVA Partisi’nden başka biri geliyor, Demokrat Parti’den şu isimler geliyor…’ Bunun tartışması bizim için doğru bir tartışma olmaz. Partilerin kendi vermeleri gereken bir karar.

Tepkiler sonrası Sadullah Ergin’den ilk açıklama: CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum